کد خبر: 7377

مشکل از من است یا بقیه؟/ اگر این شش اخلاق سمی را دارید پس مشکل حتما از شماست!

درک علائم رفتارهای سمی (toxic)، مانند فریبکاری و عدم مسئولیت‌پذیری، می‌تواند به شما کمک کند راه‌های مثبتی برای بهبود روابط با دیگران و البته خودتان پیدا کنید.

تا به حال پیش‌آمده از خود بپرسید، آیا واقعا مشکل از من است؟ مخصوصا وقتی همه چیز به طور مداوم در روابط شما اشتباه پیش می‌رود ممکن است این سوال برای شما پیش آید.

فردی که دارای ویژگی‌های سمی است می‌تواند در زندگی اطرافیان خود اختلافات زیادی با خودش ایجاد کند. خوشبختانه راه‌هایی برای ارزیابی این رفتارها و تغییر آنها وجود دارد که می‌تواند به بهبود زندگی و روابط شما با اطرافیانتان کمک‌کننده باشد. اولین و شاید مهم‌ترین راه آشنا بودن با علائم رفتارهای مشکل‌ساز است که به شما در شناسایی رفتارهای مشکل‌ساز کمک می‌کند.

1.پرهیز از صحبت و گفت‌وگو

کسی که رفتار سمی از خود نشان می‌دهد، احتمالا مایل نخواهد بود در بحث‌های مهم درباره رفتارهای مشکل‌آفرین شرکت کند. به همین دلیل، مشکلات اغلب حل نشده باقی می‌مانند. در مواردی که فرد نمی‌تواند از گفت‌وگو کردن اجتناب کند، ممکن است از روش‌هایی استفاده کند که طرف مقابل احساس حقارت و کمتری نسبت به خود پیدا کند.

2.عدم مسئولیت‌پذیری:

ممکن است برای ما سخت باشد که اشتباهات خود را بپذیریم یا دیگران را به خاطر کمبودهای خود سرزنش کنیم. اگر فردی نتواند درک کند و بپذیرد که رفتارهای او چگونه در چرخه به وجود آمدن مشکلات‌اش تاثیر داشته است، در رشد و توسعه فردی خود دچار مشکل خواهد شد.

 

3.امتناع از معذرت‌خواهی:

فردی که ویژگی‌های شخصیتی سمی و مشکل‌ساز دارد، ممکن است حقیقت را تحریف کند تا اینطور به نظر بیاید که قربانی شرایط شده است. عذرخواهی نکردن بابت اشتباهات و نپذیرفتن آنها می‌تواند روابط ما با کسانی که برای ما مهم هستند را ضعیف یا حتی قطع کند. در مواجهه با یک مشکل ممکن است حالت دفاعی به خود بگیریم و از پذیرفتن انتقادات پرهیز کنیم. این نکته باعث می‌شود که حتی گوش دادن به دیدگاه‌های دیگران برای ما دشوار شود که نهایتا منجر به عدم پذیرش اشتباه خود، عدم عذرخواهی و تیره و تار شدن روابط با دیگران می‌شود.

4.دست‌به‌سر کردن دیگران:

رفتارهای سمی می‌تواند شامل دست‌به‌سر کردن دیگران برای منفعت و کنترل شخصی باشد. شخصی که این کار را انجام می‌دهد ممکن است دروغ بگوید، اغراق کند یا اطلاعاتی را از قلم بیاندازد تا دیگران را وادار به انجام آنچه می‌خواهد کند. این افراد این کار را برای تاثیرگذاری بر نظر مثبت نسبت به خود در نگاه دیگران انجام می‌دهند. دست‌به‌سر کردن همچنین می‌تواند شامل توهین، شوخی در مورد حساسیت‌های یک فرد و خودداری یا جیره‌بندی کردن محبت باشد. شکل دیگر این کار که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد این است که فردی سعی می‌کند شخص دیگری را وادار کند که واقعیت و باور خود را زیر سوال ببرند. فردی که صفات سمی دارد، ممکن است کارهایی انجام دهد که دیگران به خود و تجربیات شخصی خود بی‌اعتماد شوند.

5.رعایت نکردن مرزبندی‌ها:

رعایت نکردن مرزها می‌تواند بر احساس امنیت و اعتماد فرد تاثیر بگذارد. افرادی که ویژگی‌های سمی دارند ممکن است نیازهای دیگران را نادیده بگیرند و اینگونه باشندکه برای اتفاقات سخت زندگی دیگران حضور ندارند. اگر نخواهیم متقابلا نیازهای دیگران را برآورده کنیم، می‌تواند بر روابط ما و کسانی که روابط با آنها برای ما مهم است، تاثیر بگذارد.

6.بی‌ثباتی:

هیچکس کامل نیست. همه ممکن است گاهی اوقات در رفتار خود دچار نوسانات شوند. اما اگر مرتبا رفتار تناقض‌آمیز از خود نشان بدهیم، می‌تواند برای دیگران بسیار آزاردهنده باشد. رفتارهای تناقض‌آمیز معمولا با رفتارهای تکانشی، فرصت‌طلبانه و غیرقابل‌پیش‌بینی در ارتباط است.

اگرچه این علائم بین زن و مرد تفاوتی ندارد، زنان به دلیل این رفتارها با شدت بیشتری مورد قضاوت قرار می‌گیرند.

 

اگر مشکل شما هستید چه باید کرد؟

اگر متوجه شدید که ویژگی‌های سمی دارید، مراحلی وجود دارد که می‌توانید برای تغییر انجام دهید. حتی یک تغییر مثبت می‌تواند باعث بهبود روابط شما با عزیزان و آشنایانتان شود. در واقع مواردی که باید انجام دهید دقیقا نقطه مقابل ویژگی‌هایی است که در بالا توضیح داده شد:

_ بهبود سلامت روان

_ عذرخواهی صمیمانه

_ احترام گذاشتن به مرزها

_ قبول مسئولیت

به طور خلاصه،خوداندیشی می‌تواند به شما در پاسخ به این سوال کمک کند: آیا مشکل از من است؟ اگر علائم ویژگی‌های سمی را در خود مشاهده کنید می‌توانید تغییرات مثبتی برای بهبود روابط خود ایجاد کنید. تشخیص این مسئله اولین قدم برای شروع تغییرات مثبت در زندگی است.

 

منبع:psychcentral

 

دیدگاه تان را بنویسید