تخفیف ۵۰ درصدی نفت ایران، آن هم بدون خریدار ثابت
یک کارشناس انرژی گفت: نفتی که ایران میفروشد نسبت به سایر رقبا قیمت بسیار پایینی دارد و همچنین مشتریان بسیار محدودی نظیر چین و هند دارد که در چند وقت اخیر بازار نفت هند را هم از دست داده است.
بیان فردا | فرزین سوادکوهی اظهار داشت: ایران در حال حاضر ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید میکند، اما مسئله اصلی اینجاست که اصولاً هر کشوری که تولید نفت قابل توجه داشته باشد میتواند در تعادل بازار انرژی تاثیرگذار باشد، پس کشورهایی مثل آمریکا به میزان تولید و فروش نفت ایران توجه بسیاری میکنند.
وی افزود: نفتی که ایران میفروشد نسبت به سایر رقبا قیمت بسیار پایینی دارد و همچنین مشتریان بسیار محدودی نظیر چین و هند دارد، البته در چند وقت اخیر بازار نفت هند را هم از دست داده است.
این کارشناس انرژی گفت: قیمتی فعلی نفت در جهان زیر ۱۰۰ دلار به ازای هر بشکه است در صورتی که کشورهای عضو اوپک در تلاش هستند که این قیمت را به ۱۰۰ دلار و یا بیشتر به ازای هر بشکه برسانند اما ایران به دلیل تحریمها قیمت نفت را برای مشتریانش، نصف قیمت مصوب جهانی محاسبه میکند.
او اظهار داشت: در رابطه با میزان فروش نفت ایران و همچین مشتریان و نوع قیمتگذاری نفت هیچ سامانه رسمی وجود ندارد تا بتواند شفافسازی لازم را در این زمینه برای مردم انجام دهد. بحث دور زدن تحریم های نفتی یک امر مقطعی است و بسیاری از منافع ملی ایران در مسئله دور زدن تحریم ها پایمال شده و به طور کلی هزینه دور زدن تحریم ها برای مردم بالا است.
سوادکوهی گفت: مسئله خود تحریمی، اثراتش به مراتب مهلک تر از تحریمهای غربی است. ایران در تجهیزات حوزه توسعه نفتی ضعیف عمل کرده و عمده تجیهزات یا دسته دوم و یا قدیمی هستند و اگر هم وارد می شوند از بازارهای سیاه با واسطه های زیاد و همچنین قیمت های به شدت غیرمنطقی. هیچ یک از کارشناسان با مسئله خودکفایی مشکلی ندارند اما مسئولان باید بدانند که ارتباط با دنیا و فناوری های به روز، یک کشور را در تمامی صنایع پیشرفت میدهد .
وی افزود: نرمشهای مختلف آمریکا در برابر فروش نفت ایران اولا به صورت مقطعی است و ثانیا هدف آمریکا از این نرمش ها در مرحله اول منافع خودش و در مرحله دوم تعادل بازار انرژی جهان است. تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر بازار انرژی و فروش نفت ایران هم بر هیچ فردی پوشیده نیست حتی اگر روزی این جنگ پایان یابد، اروپا دیگر برای استفاده از انرژی روسیه ترغیب نمیشود، زیرا در چند سال اخیر به فناوریهایی دست یافته که دیگر نیازی به روسیه نخواهند داشت که همه و همه این مسائل در نوع سیاست های آمریکا نسبت به ایران تأثیرگذار خواهدبود.
دیدگاه تان را بنویسید