بانکها سرمایهگذاری را به خاطر تورم متوقف کردهاند
عضو کمیسیون تلفیق گفت: ما در بررسی برنامه هم گفتیم در حال حاضر بانکها تقریبا سرمایهگذاری را به خاطر تورم توقف دادهاند و قطعا ما در بحث اشتغال و رشد تولید به بحثهای مورد نظر نمیرسیم.
بیان فردا | جبارکوچکی نژاد عضو کمیسیون تلفیق درباره اینکه بررسی برنامه هفتم توسعه در کمیسیون تلفیق به پایان رسیده است و اینکه آیا به مواردی مانند رشد ۸ درصدی که بسیاری از کارشناسان آن را با توجه به شرایط کشور دور از دسترس میخوانند خواهیم رسید یا خیر، گفت: بررسی برنامه هفتم چندماهی طول کشید و در نهایت در تعطیلات مجلس نمایندگان آن را بررسی کردند و بنا شد نمایندگان هم پیشنهادات خودشان را ارائه دهند.
بخش هایی از گفت و گوی کوچکی نژاد را در ادامه می خوانید:
در بحث بررسی برنامه و در ابتدای بررسی جداول مشاهده کردیم برای رشد ۸ درصد، بهرهوری و سرمایهگذاری رقم بالایی را در نظر گرفتند اما دیدیم واقعا در برنامه نمیتوان به رشد ۸ درصدی رسید و قرار شد در طول برنامه ببنیم آیا میشود منابعی را توسط منابع داخلی، بیرونی، خصوصی و با افزایش بهرهوری تامین کنیم که به یک رشد معقولی برسیم.
رسیدن به رشد ۸ درصدی واقعا کار سختی است. در برنامه پنجم و شش هم رشد ۸ درصدی هدفگذاری شده بود اما عملا به رشد کمتر از ۴ و ۵ درصدی در طول برنامه توانستیم برسیم در این برنامه هم قطعا همین شکل است مگر اینکه برنامه منعطف شود و به سمت سرمایهگذاری بیرونی و بخشهای خصوصی برویم.
حال بیرون از مرزها با مشکل تحریمها مواجه هستیم اما در بخش خصوصی میتوانیم در بخش سرمایهگذاری یک تحرکی ایجاد کنیم تا بخشی از رشد اقتصادی را با خودش به همراه داشته باشد.
کمیسیون تلفیق همان میانگین ۲ سال و با افزایش سن حداکثر ۶۵ سال را تصویب کرد. یعنی آن نگرانی که بسیاری از بازنشستگان داشتند برطرف شد و کمیسیون آن پیشنهاد میانگین ۵ سال را تبدیل به همان میانگین ۲ سال مانند سالهای قبل کرد.
ما در بررسی برنامه هم گفتیم در حال حاضر بانکها تقریبا سرمایهگذاری را به خاطر تورم توقف دادهاند و قطعا ما در بحث اشتغال و رشد تولید به بحثهای مورد نظر نمیرسیم.
اگر بانکها وارد فضای اقتصادی شوند میشود پیشبینی کرد یک رشدی داشته باشیم اما در حال حاضر قابل پیشبینی نیست.
کارهای عادی مجلس تعطیل میشود و برنامه به صحن میآید و به صورت ۲ یا ۳ شیفت بررسی میشود تا تمام شود.
دیدگاه تان را بنویسید