پیشبینی معاون اسبق ارزی بانک مرکزی از قیمت دلار
سید کمال سیدعلی گفت: زودتر باید فکر آن باشیم که کار اساسیتر انجام دهیم؛ دنبال افایتیاف برویم و اینکه توافق کلیتر صورت گیرد.
بیان فردا | سید کمال سیدعلی درباره تاثیر آزادسازی ۶ میلیارد دلار ارز بلوکه شده کرهجنوبی گفت: ما دائما داریم با اخبار کشور را اداره میکنیم. البته به صورت جزئی وضعیت ارز به یک ثباتی رسیده است، ولی به حدی نیاز ارزی کشور بالاست که اگر دو صفر هم جلوی ۶ میلیارد دلار بگذاریم، برای ۳، ۴ سال آینده خیلی نیاز داریم که ارز دریافت کنیم.
وی افزود: در واقع این بار ۶۰ یا ۶۰۰ میلیارد دلار طی ۳، ۴ سال آینده به خاطر اینکه به توسعه برسیم، نیاز داریم. ۶ میلیارد دلار عددی نیست.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تصریح کرد: تجارت خارجی ما در گذشته در حوزه صادرات و واردات در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار عمل کرده است، بنابراین ۶ میلیارد دلار عددی نیست که بخواهد تحولی را در کشور ایجاد کند.
سیدعلی متذکر شد: ۶ میلیارد دلار یک کمک جزئی به دولت است که بتواند مدیریت بازار ارز را داشته باشد و کار خود را انجام دهد؛ یعنی افزایش نرخ ارز آنچنانی نداشته باشیم.
وی بیان کرد: با این حال، ما باید به اعداد بزرگتر فکر کنیم؛ آن هم بهخاطر اعتلای کشور و اینکه بتوانیم در چارچوب پروژههای نیمهتمام نیازهای ارزی را تامین کنیم.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در ادامه یادآور شد: ما برای مثال وقتی خروج سرمایه ۱۰ میلیارد دلاری داریم، اگر بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم، دیگر چشممان به این ۶ میلیارد دلار نخواهد بود که ۶، ۷ سال است داریم راجع به آن صحبت میکنیم.
سیدعلی عنوان کرد: البته باید گفت این، امکان مثبتی برای اقتصاد کشور خواهد بود، ولی در حد ۵ تا ۱۰ درصد درآمدهای ارزی سابق کشور است.
وی تاکید کرد: ما باید بتوانیم حق و حقوق خودمان را بگیریم، ولی انتظار تحول با این اعداد را نباید داشته باشیم.
معاون اسبق ارزی تاکید کرد: ما باید به این فکر کنیم که کسری بودجه و افزایش پایه پولی نداشته باشیم و تورم را کنترل کنیم.
سیدعلی متذکر شد: ما توجهمان باید به این باشد که ما نیازهای ارزیمان خیلی بیشتر از این حرفهاست و باید فکر اساسی در رابطه با تنشهای بینالمللی و مسائل منطقهای کنیم. اگر برجام امضا شده بود، نرخ دلار از ۲۳، ۲۴ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان نمیرسید.
وی تاکید کرد: این آسیبها را میبینیم و متوجه آن هم هستیم، ولی زودتر باید فکر آن باشیم که کار اساسیتر انجام دهیم؛ دنبال افایتیاف برویم و اینکه توافق کلیتر صورت گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید