بسیج مردمی برای معرفی جاسوس‌ها/ معترضان از خارج پول گرفته‌اند، مگر خلافش ثابت شود!
کد خبر: 8229

بسیج مردمی برای معرفی جاسوس‌ها/ معترضان از خارج پول گرفته‌اند، مگر خلافش ثابت شود!

برخی کشورها اعتقاد دارند نیرو‌هایی وجود دارند که همواره در تلاش برای تضعیف آنها هستند و این نیرو‌ها در شرکت‌های چند ملیتی مستقر شده‌اند و در شبکه‌های اجتماعی نفوذ می‌کنند و دانشجویان و افراد ساده‌لوح را به خود جلب می‌کنند. این کشورها برنامه‌های متعددی تدارک دیده‌اند تا مردم را به عنوان «ضدجاسوس» آموزش دهند.

بیان فردا | نشریه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی به قلم «ویویان ونگ» از تلاش چین برای بسیج جامعه جهت شناسایی دشمن پرده برداشته است. در این گزارش آمده «دانشگاه‌های چین از استادان می‌خواهند که دوره‌های حفاظت از اسرار دولتی را حتی در رشته‌هایی مانند دامپزشکی بگذرانند. یک مهدکودک در شهر شرقی تیان‌جین جلسه‌ای ترتیب داده تا به کارکنان آموزش دهد که چگونه قانون ضد جاسوسی چین را درک و استفاده کنند.»

وزارت امنیت دولتی چین، نهادی که پلیس مخفی و سرویس‌های اطلاعاتی کشور نظارت دارد، اولین حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی را با افزایش مشارکت عمومی باز کرده است. اولین پست این وزارت خانه، فراخوانی برای «بسیج کل جامعه» علیه جاسوسی است. در این پست آمده است: «مشارکت توده‌ها باید عادی شود.»

حزب حاکم کمونیست چین در کمپینی که مرز بین هوشیاری و پارانویا را محو می‌کند، مردم عادی را برای محافظت در برابر تهدیدهای احتمالی علیه کشور استخدام می‌کند. اقتصاد این کشور نسبت به سال‌های اخیر به کندی رشد کرده است، اما به نظر می‌رسد «شی جین پینگ» رهبر اقتدارگرای چین، بیشتر بر امنیت ملی و جلوگیری از تهدیدها علیه کنترل حزب متمرکز است. شی در ماه می به کمیسیون امنیت ملی چین گفت: «ما باید برای بدترین و شدیدترین سناریو‌ها آماده باشیم.» او از مقامات خواست تا «نظارت‌ها را تقویت کنند» و برای نبرد واقعی آماده شوند.

پکن با برخی از بزرگترین چالش‌های خود از زمان به قدرت رسیدن شی در بیش از یک دهه پیش مواجه است. فراتر از مشکلات اقتصادی، روابط چین با غرب به طور فزاینده‌ای متشنج است. تغییرات غیرقابل توضیح در بالاترین رده‌های قدرت، از جمله برکناری ناگهانی وزیر خارجه چین و دو ژنرال بلندپایه در ماه ژوئیه، نشان می‌دهد که شی احساس خطر می‌کند.

قانون جاسوسی در چین

در ماه جولای، چین قانون ضد جاسوسی خود را مورد بازنگری قرار داده است و به افرادی که گزارش جاسوسی بدهند، ده‌ها هزار دلار پاداش می‌دهد. ماه گذشته، مقامات چین از دستگیری حداقل چهار جاسوس، از جمله دو جلسوس C.I.A، خبر داده‌اند. برخی از موارد هم با تاخیر اعلام شده‌اند مانند یک زوج جاسوسی که در سال ۲۰۱۹ دستگیر شدند و خبر آن به تازگی منتشر شد.

مقامات پکن در اوایل سال جاری گفتند که یک شهروند آمریکایی را به اتهام جاسوسی به حبس ابد محکوم کرده‌اند و یک سردبیر بلندپایه روزنامه چینی را در حالی که با یک دیپلمات ژاپنی مشغول صرف غذا بود، دستگیر کردند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین