پس از قرآنسوزی؛ سوئد برای سوزاندن تورات و انجیل هم مجوز داد
پلیس سوئد برای تظاهراتی به منظور «تورات و انجیل سوزی» مقابل سفارت اسرائیل مجوز داد.
بیان فردا | فردی که برای سوزاندن تورات و انجیل مقابل سفارت اسرائیل در استکهلم خواستار دریافت مجوز تظاهرات شده، میگوید که قصد دارد این اقدام را در پاسخ به قرآنسوزی مهاجر عراقی در ماه گذشته انجام دهد.پلیس سوئد روز جمعه تایید کرد که با درخواست مجوز تظاهرات فردی که قصد دارد تورات و انجیل را مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در استکهلم بسوزاند، موافقت کرده است.
از سوی دیگر، مقامات اسرائیلی از دولت سوئد خواستهاند جلوی برپایی این تجمع اعتراضی را که قرار است روز شنبه خارج از دفتر دیپلماتیک این کشور برگزار شود، بگیرند.
سوئد پیشتر به دلیل صدور مجوز برای سوزاندن قرآن توسط یک شهروند عراقیتبار این کشور در جریان یک تظاهرات کوچک ضد اسلامی، با انتقاد شدید کشورهای مسلمان حتی برخی کشورها و شخصیتهای غربی مواجه شده بود.
فردی که برای سوزاندن تورات و انجیل مقابل سفارت اسرائیل در استکهلم خواستار دریافت مجوز تظاهرات شده، میگوید که قصد دارد این اقدام را در پاسخ به قرآنسوزی مهاجر عراقی در ماه گذشته انجام دهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این تظاهرات بنا به تایید پلیس استکهلم قرار است با حضور سه نفر ساعت یک بعد از ظهر روز شنبه به وقت محلی برگزار شود. پلیس سوئد ابتدای ماه جاری میلادی اعلام کرده بود که سه درخواست تازه برای صدور مجوز آتشزدن متون مقدس مذهبی را دریافت کرده که نگرانیهایی را در این کشور برانگیخته است.
از سه مورد درخواست مجوز ارائه شده، دو مورد تسلیم پلیس استکهلم شده بود؛ یکی از این دو مورد به آتشزدن تورات و انجیل مقابل سفارت اسرائیل در روز ۱۵ ژوئیه اختصاص داشت و دیگری به قرآنسوزی خارج از مسجدی در پایتخت سوئد مربوط میشد.
برگزاری تظاهرات عمومی در سوئد، حقی غیرقابل انکار محسوب میشود و تضمینهایی نیز برای آن در قانون اساسی این کشور در نظر گرفته شده است.
قوانین مرتبط با توهین به مقدسات طی دهه ۱۹۷۰ میلادی در سوئد کنار گذاشته شد و پلیس این کشور با لحاظ کردن شرایط برپایی یک گردهمایی عمومی، بویژه توجه به این نکته که آن رویداد بدون اخلال یا ایجاد خطر جدی برای امنیت عمومی برگزار شود، برای آن مجوز صادر میکند.
پلیس استکهلم در ایمیلی به آسوشیتدپرس بر نوعی «تمایز» تاکید کرد و گفت که اجازه «اقدامات مختلف» را نداده بلکه تنها با برگزاری یک تجمع عمومی موافقت کرده است.
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «همانطور که سوزاندن قرآن، کتاب مقدس مسلمانان جهان را محکوم کردم، اکنون نیز از اینکه سرنوشت مشابهی در انتظار کتاب مقدس یهودیان است، ناراحتم.»
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل نیز گفت که از مقامات سوئدی میخواهد جلوی این رویداد را که وی آن را «نفرت برانگیز» خواند، بگیرند و اجازه ندهند که تورات به آتش کشیده شود.
نهاد عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با اکثریت قاطع به متنی رای داد که از کشورها می خواهد برای جلوگیری از نفرتپراکنی مذهبی در پی قرآنسوزیهای اخیر، اقدامات بیشتری انجام دهند.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید