دلیل تداوم ایران اینترنشنال بعد از توافق ایران و عربستان
پس از توافق دو کشور ایران و عربستان و تغییر رویکردهای سیاسی دو کشور در قبال یکدیگر، شاهد کاهش چشمگیر فعالیتهای رسانهای وابسته به دربار سعودی - خصوصاً رسانههای فارسی زبان - علیه جمهوری اسلامی ایران بودیم.
بیان فردا | روزنامه ایران نوشت: نسبت برخی رسانههای فارسی زبان با دولت سعودی عمدتاً به سه صورت است: یا مستقیماً زیرنظر دولت مدیریت میشوند یا برخی دولتمردان و شاهزادههای سعودی سهامدار این رسانهها هستند یا در موارد دیگری دولت به صورت غیرمستقیم از این رسانهها حمایت میکند. با این حال برخی از این رسانهها، اعم از وب سایتها و صفحات مجازی منتسب به عربستان که از تحریریه ضدانقلاب تشکیل شده است، سعی دارند تا رویه سابق را هرچند با شدت کمتر، اما همچنان ادامه دهند.
تا پیش از توافق ایران و عربستان، شبکه فارسی زبان «ایران اینترنشنال» یکی از رسانههایی بود که سهام آن متعلق به برخی دولتمردان سعودی بود و سعید کمالی دهقان طی گزارشی در روزنامه گاردین نحوه وابستگی این شبکه و برخی دیگر از رسانههای سعودی را توضیح داده بود. این شبکه به دلیل وابستگی امنیتی به سرویسهای اطلاعاتی بیگانه و تلاش رسمی برای بازتولید آشوب و جنگ داخلی در ایران، توسط وزارت اطلاعات به عنوان شبکهای تروریستی تلقی شده بود که گفته میشود با توافق میان ایران و عربستان، عوامل این شبکه تلاش داشتند تا از طریق رژیم صهیونیستی به تأمین مالی خود بپردازند.
نگاهی به برخی رسانهها نظیر العربیه فارسی، ام بیسی پرشیا، کلمه، وصال، شرق الاوسط فارسی یا ایندیپندنت فارسی نشان میدهد که عوامل آنها نیز در حال کوچ به سمت سایر رسانههای فارسیزبان معاند یا ایجاد رسانههای جدید با قابلیتهای کوچکتر هستند، اما ناگفته نماند که هنوز برخی چهرههای رسانهای شاخص در ضدیت با ایران همچنان در این شبکهها حضور داشته و به تولید محتوا میپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید