تقلای دوباره صهیونیست‌ها برای لابی علیه ایران
کد خبر: 5579

تقلای دوباره صهیونیست‌ها برای لابی علیه ایران

لابی رژیم صهییونیستی در انگلیس در آستانه نزدیک شدن به پایان مهلت برخی از محدودیت‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای برجام، موسوم به بندهای غروب آفتاب، دست‌به‌کار شده و در تداوم اتهام‌زنی‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران شده است.

بیان فردا | صهیونیست‌ها درحالی که غرب از سیاست حمایت از اغتشاشات مایوس شده و درصدد احیای مسیر دیپلماسی با ایران است، دوز فشارها و جوسازی‌ها علیه ایران را افزایش داده‌اند.

بهانه جدید آن‌ها پس از شکست در پروژه اجماع‌سازی علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جنجال‌آفرینی درباره پایان مهلت بندهای غروب آفتاب برجام است. طبق توافق سال ۹۴، مهرماه امسال محدودیت‌ها علیه برنامه موشکی ایران و تحریم‌های باقی‌مانده اتحادیه اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران لغو خواهد شد و این مساله رژیم صهیونیستی را بشدت نگران کرده است.

هفته پیش باب بلکمن نماینده حوزه انتخابیه «هرو ایست» که ریاست گروه دوستی پارلمانی انگلیس و رژیم اسرائیل را برعهده دارد و خود را از طرفداران قوی گروهک تروریستی منافقین می‌داند، طی سخنانی در جلسه با حضور وزیر امور خارجه انگلیس در پارلمان، درباره تدابیر این کشور در قبال پیشرفت‌های هسته‌ای و موشکی ایران با پایان بندهای غروب آفتاب برجام سووال کرد.

جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد که دولت لندن در این باره، تدابیر بیشتری را به‌منظور آنچه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواند، درنظر گرفته است. وی با تکرار ادعاها و اتهام‌زنی علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران گفت: ما بر تعهد خود مبنی بر اینکه ایران نتواند به یک کشور دارای سلاح هسته‌ای تبدیل شود، تاکید داریم و اطمینان حاصل خواهیم کرد که با پایان مهلت بندهای غروب آفتاب برجام، اقدامات گسترده‌تری را در این زمینه (عدم دست یابی ایران به سلاح هسته‌ای) انجام دهیم.

بلکمن سپس با ابراز نگرانی نسبت به تهدید ناشی از پیشرفت‌های موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی، این پرسش تکراری را مطرح کرد که دولت انگلیس چه برنامه‌ای برای افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی دارد؟

کلورلی هم مدعی شد: دولت به طور مدام تأثیر فعالیت‌های بی‌ثبات کننده سپاه بر منافع انگلیس و علیه شهروندان این کشور را ارزیابی می‌کند. ما از نزدیک به کار با شرکای خود برای جلوگیری از فعالیت‌های بی‌ثبات کننده سپاه از جمله اشاعه سلاح به روسیه ادامه می‌دهیم. وی ادعا کرد: انگلیس سپاه را به طور کامل تحریم کرده است.

در همین پیوند، نشریه صهیونیستی «جویش کرونیکال» چاپ لندن روز پنجشنبه با انتشار گزارشی ادعا کرد که نمایندگان مجلس انگلیس خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران هستند. بر اساس این گزارش، استیو مک‌کیب رئیس گروه موسوم به «دوستان اسرائیل» از حزب کارگر طی نامه‌ای به وزیر امور خارجه انگلیس نوشته است که دولت چه تدابیری را در ارتباط با پایان بندهای غروب آفتاب برجام صورت داده‌ است.

به نوشته «جویش کرونیکال» وزارت امور خارجه انگلیس در این باره اظهارنظر نکرده اما یکی از معاونین پیشین وزیر خارجه گفته است که دولت لندن «فعلاً در خصوص ایران برنامه‌ای ندارد»

بر اساس این گزارش، دیوید دیویس وزیر پیشین برگزیت انگلیس نیز ادعا کرده است: «تحریم‌های کنونی ایران ناقص است، اما رفع آن‌ها یک فاجعه خواهد بود. (به زعم وی) برنامه هسته ای و موشکی ایران در نقطه خطرناکی قرار دارد و ضروری است که همه کشورهای دموکراتیک به سرعت این موضوع را مورد توجه قرار دهند.»

همچنین دانکن اسمیت رهبر پیشین حزب محافظه‌کار مدعی شده است‌: «مدت‌هاست که متقاعد شده‌ام که توافق ایران جواب نمی‌دهد؛ اما رفع تحریم‌ها راهی عالی برای تبدیل ایران به کشوری قوی‌تر و حتی تهدیدکننده‌تر است. دولت نباید اجازه دهد این اتفاق بیفتد.»

این ادعاها درحالی مطرح می‌شود که تغییر برخی از مواضع دولت‌های اروپایی که نشانه‌های آن را می‌توان در لغو کنفرانس گروهک تروریستی منافقین در پاریس و درنوردیدن ارودگاه این فرقه منحوس توسط پلیس آلبانی مشاهده کرد، در کنار شتاب برگزاری جلسات با ایران، نشانگر رگه‌هایی از پشیمانی غرب برای تداوم مسیر دیپلماسی است که پائیز گذشته با قمار در اغتشاشات ایران، به‌ نابودی کشاند.

تحولات ژئوپلیتیک غرب آسیا در پی ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی، معادلات غرب را طی ماهه‌های اخیر به‌هم زده و آنها را پس از شکست پروژه پرهزینه ایران‌هراسی با صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی، نسبت به ادامه این مسیر مایوس کرده است.

چندی پیش روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که اطراف غربی درصدد ازسرگیری مسیر دیپلماسی با ایران هستند. دیدار نمایندگان تروئیکای اروپایی و انریکه مورا هماهنگ کننده مذاکرات رفع تحریم‌ها با علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران طی دو هفته گذشته را می‌توان در همین راستا مورد ارزیابی قرار داد.

مذاکرات رفع تحریم‌ها بعد از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده دیپلماتیک به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل مانده است.

ایران به عنوان کشوری مسوولیت پذیر همواره اعلام کرده است که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان چندی پیش در نشست خبری تصریح کرد: مبنای ما بازگشت به برجام براساس سند امضا شده در ۲۰۱۵ است و اینکه تا کجا پیش می‌رویم منافع ملی ایران حدود و ثغور این کار را مشخص می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: خط قرمز ایران منافع ملی و حقوق قانونی و شناخته شده ملت ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است. در برجام خط قرمز ما این است که تحریم‌ها برداشته شود و ایران از منافع اقتصادی تعریف شده در برجام منتفع شود و فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران به عنوان عضو رسمی آژانس تأمین شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین