طرح مجلس برای اصلاح قانون انتخابات نشان میدهد ارادهای برای اصلاح وجود ندارد
رئیس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی گفت: طرحی که مجلس درخصوص انتخابات دنبال میکند و در سه ضلعی مجلس، مجمع تشخیص و شورای نگهبان در حال دست به دست شدن است، نشان میدهد که ارادهای برای اصلاح وجود ندارد.
طرح مجلس برای اصلاح قانون انتخابات نشان میدهد ارادهای برای اصلاح وجود ندارد
بیان فردا | روزنامه اعتماد از علی باقری، رییس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان پرسیده «آیا ادامه روند اصلاحجویی و اصلاحگری در جامعه امکانپذیر است؟».
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
اصلاحگری و اصلاحجویی، کمهزینهترین و مناسبترین راه برای پیشبرد مطالبات جامعه است. ما به اصلاحات هم به عنوان استراتژی و هم تاکتیک اعتقاد داریم. البته چشم بر تنگناها، بنبستها و موانع برخی شیوههای اصلاحطلبی در سالهای گذشته نمیبندیم. شیوههایی که به قول سیدمحمد خاتمی با صخره سخت و ستبر برخورد کرده است.
برای مقابله با این موانع، 2واکنش متفاوت را میتوان در پیش گرفت. نخست اینکه مشکل برخورد با صخرههای سخت را از ماهیت حرکت اصلاحجویی دید و به تجدیدنظرطلبی در اصلاحات رسید. به عبارت روشنتر، این اعتقاد در میان اصلاحطلبان شکل بگیرد که مشکل اصلی در اصلاحگری است و میبایست فاز حرکت را از اساس تغییر داد. در واقع از مسیر اصلاحجویی به سمت شیوههای دیگری چون انقلابیگری یا متمایل به انقلابیگری و... تغییر مسیر داد.
برای پایان دادن به قهر مردم با صندوقهای رای، یک انتخابات کافی نیست و بیشتر از یک انتخابات زمان نیاز است. اما میتوان این تلاش را برای کمتر کردن کدورتها و عقبنشینیها داشت و امیدوار بود آرامآرام بخشی از اطمینان از دست رفته باز گردد.
مردم سوالات بسیاری دارند که باید به آنها پاسخ داده شود. اما طرحی که مجلس درخصوص انتخابات دنبال میکند و در سهضلعی مجلس، مجمع تشخیص و شورای نگهبان در حال دست به دست شدن است، نشان میدهد که ارادهای برای اصلاح وجود ندارد.
مجلس مدتهاست وقت خود را صرف نقشه راهی کرده که رویکرد انقباضی انتخابات را تقویت میکند.
نه فقط در خصوص انتخابات مجلس بلکه همانطور که شما اشاره کردید درخصوص انتخاب یک سرمربی برای تیم فوتبال یا گزینشهای صنفی و مدنی هم این نظارتها در حال گسترش است.
مسوولان هرچند در کلام، حرفهای در گوشی و... پالسهای مثبتی میفرستند اما همه میدانیم برای اصلاح به گزارههای بیش از حرف نیاز است.
گلایه جامعه و نسل جوان هم درخصوص کمکاری از اصلاحطلبی هم بحق است و باید آنها را شنید و در مسیر بهبود حرکت کرد.
سید محمد خاتمی در حال معرفی چارچوبهای اصلاحطلبی در عرصه عمومی است.
دو اصل یعنی یکی زمینهسازی برای حضور نمایندگان واقعی مردم و مهمتر از آن قرار دادن ساختارها در جایگاه واقعی خود، باعث افزایش میزان مشارکت در همه بخشهای جامعه(ازجمله انتخابات) خواهد شد.
آیا ما میخواهیم انتخاباتی در استاندارد انتخابات اول مجلس شورای اسلامی برگزار کنیم یا انتخاباتی در حد شکل گیری مجلس یازدهم؟ هر دوی این انتخابات ذیل نظام جمهوری اسلامی برگزار شده است. اما دو الگوی متفاوت است.
حرکت های براندازنه زیان بار و نگران کننده برای اصل ایران، کشور و ملت خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید