غرب مذاکرات وین را سیاسی کرد؛ لازم باشد پاسخ می‌دهیم
کد خبر: 4805
اولیانوف:

غرب مذاکرات وین را سیاسی کرد؛ لازم باشد پاسخ می‌دهیم

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تصریح کرد کشورهای غربی بیش از حد مذاکرات وین را سیاسی کردند و بعد فهمیدند این سیاست به نفع‌شان نیست.

بیان فردا | «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تصریح کرد که طرف‌های غربی برجام، تا حداکثر ممکن مذاکرات وین در خصوص احیای برجام و لغو تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی را سیاسی کردند و هم‌اکنون فهمیده‌اند که چنین سیاستی در راستای منافع آن‌ها نیست.

 

وی در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، گفت:‌ «کشورهای غربی مذاکرات چندجانبه در وین را تا حداکثر ممکن سیاسی کردند اما اکنون ظاهراً درک کردند که چنین سیاستی با منافع آن‌ها مطابقت ندارد. موضع ما به سیاست خودشان بستگی دارد. در صورت نیاز پاسخ خواهیم داد».

اولیانوف در پیام دیگری در این خصوص نوشت: «غرب و جهان متمدن مترادف نیستند. کسانی که با این مخالفند به اندازه کافی متمدن نیستند».

 ایران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت بعدی آمریکا به ریاست جو بایدن ادعا می‌کرد قصد دارد از طریق مذاکرات وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما این مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های آمریکا و متحدان غربی‌اش فعلاً متوقف مانده است. 

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها مردادماه در وین برگزار شد اما این گفت‌وگوها از آن زمان به بعد دچار وقفه شد. تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافعش را بشکنند.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین