رمز ارز محبوب ایرانی‌ها چیست؟
کد خبر: 477

رمز ارز محبوب ایرانی‌ها چیست؟

آمارهایی جالب از گزارش یک سایت ایرانی خرید و فروش رمز ارز که نشان می دهد مردم در سال 1400 بیشتر به کدام ارز دیجیتال تمایل داشتند.

بیان فردا | گزارش سال یک صرافی بزرگ ارز دیجیتال اطلاعات و آماری درباره میزان تمایل کاربرانش به انواع ارزهای دیجیتال، تعداد معاملات آن ها، میزان دارایی کاربران رمزارزی با توجه به سن و جنسیت آن ها، تعداد سرمایه‌گذاران استان‌های مختلف و... را به نمایش می‌گذارد و می‌توان با استفاده از این آمار، نمایی کلی از اندازه بازار رمز ارزها در ایران و ویژگی‌های کاربران این بازار را ترسیم کرد.
این گزارش سالیانه صرافی رمز ارز نوبیتکس است که 70 درصد کاربران بازار رمزارز را همراه خود دارد و یافته های آن را می توان به عموم سرمایه گذاران ایرانی دنیای ارز دیجیتال هم تعمیم داد.

دوج‌کوین، بیت‌کوین، کاردانو و اتریوم، ارزهای خاص ایرانی ها

طبق بررسی‌ها، علاقه سرمایه گذاران و استفاده کنندگان از این سایت ایرانی خرید و فروش رمزارز به سرمایه‌گذاری روی دوج‌کوین، بیت‌کوین، کاردانو و اتریوم بیشتر از دیگر ارزهای دیجیتال است به‌طوری که دوج‌کوین ۱۷ درصد از سهم دارایی رمزارزی کاربران این صرافی را به خود اختصاص داده است. بعد از آن بیت‌کوین و اتریوم هر یک با حدود ۱۴ درصد، کاردانو با ۱۱ درصد، شیبا با ۱۰ درصد و تتر با ۷ درصد، بیشترین سهم دارایی کاربران این صرافی را به خود اختصاص داده‌اند. دوج‌کوین چه در بازارهای ریالی و چه در بازارهای تتری، بیشترین تعداد معاملات نوبیتکس را به خود اختصاص داده، هرچند سهم معاملات دوج‌کوین در بازارهای ریالی بیشتر است.این صرافی در سال ۲۰۲۱، ۱۵۴ میلیون و ۴۴۴ هزار و ۷۱۸ سفارش منجر به معامله داشته است. در این مدت تعداد ۱۳ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۶۵۳ واریز ریالی، چهار میلیون و ۵۶۸ هزار و ۹۴۰ واریز رمزارزی و ۱۳ میلیون و ۱۷۴ هزار و ۲۹۸ برداشت رمزارز و ریال انجام شده است. نکته جالب دیگری که از این گزارش می توان به دست آورد افزایش عجیب تمایل ایرانی ها به خرید و فروش رمزارز است. تعداد سفارش‌های ثبت‌شده در این پلتفرم در سالی که گذشت با رشد ۱۹۰۰درصدی روبه‌رو بوده که حکایت از افزایش ناگهانی توجه ایرانیان به بازار رمز ارزها دارد.

تهرانی ها و خراسانی ها، فعالان عمده بازار ارز دیجیتال هستند!

۲۸ درصد فعالان ارزهای دیجیتال این سایت در استان تهران هستند و استان خراسان رضوی با ۹/۶ درصد در رتبه دوم قرار دارد؛ آذربایجان شرقی و اصفهان نیز هر کدام با 7 درصد در رتبه سوم بیشترین تعداد کاربر در بین استان‌ها قرار دارند. استان‌های ایلام، سیستان‌و‌بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد با کمترین تعداد کاربر در نوبیتکس،در انتهای فهرست استان‌ها قرار گرفته‌اند. نکته جالب دیگر این که حدود یک‌سوم کل دارایی موجود در کیف پول کاربران این صرافی در اختیار سرمایه‌گذاران تهرانی است و همان‌طور که قابل پیش‌بینی است، فعالان این استان بیشترین تأثیر را بر معاملات ارز دیجیتال ایران دارند. کاربران استان‌های خراسان رضوی با ۹/۹ درصد و اصفهان با ۶/۶ درصد، بعد از استان تهران بیشترین میزان دارایی رمزارزی را در اختیار دارند.

فعالیت بسیار کم زنان ایرانی در بازار رمز ارز

همان‌طور که حضور زنان در بازارهای تجاری بورسی بین‌المللی معمولا پایین‌تر از مردان است، در حوزه رمزارز نیز ۸۴ درصد کاربران این صرافی مرد و ۱۶ درصد از آن ها زن هستند. از نظر میزان دارایی نیز ۸۵ درصد دارایی‌ها در اختیار مردان و ۱۵ درصد در اختیار زنان است. سبد دارایی خانم‌ها و آقایان با یکدیگر متفاوت است، ۱۷ درصد سبد دارایی مردان دوج‌کوین، ۱۴ درصد بیت‌کوین و ۱۳ درصد اتریوم است، اما در سبد دارایی‌ زنان، 18 درصد اتریوم، ۱۷ درصد بیت‌کوین و ۱۵ درصد دوج‌کوین قرار دارد که نشان می‌دهد زنان، کمتر ریسک میم‌کوین‌هایی مثل دوج را می‌پذیرند.

کدام بازه سنی،بیشتر طرفدار رمز ارز ها هستند؟

آمارها نشان می‌دهد که ۴۴ درصد کسانی که وارد دنیای کریپتو از این صرافی شده اند ، ۳۱ تا ۴۰ سال دارند. ۱۹ درصد کاربران این صرافی 42 تا ۵۰ ساله هستند، ۱۷ درصد بین ۲۵ تا ۳۰ سال دارند، ۱۴ درصد ۱۸ تا ۲۴ ساله، ۵ درصد ۵۱ تا ۶۰ ساله، یک درصد ۶۱ تا ۷۰ و کمی بیشتر از صفر درصد ۷۱ تا ۸۰ ساله هستند. این در حالی است که شاخص دارایی کاربران ۷۱ تا ۸۰ ساله سه ‌برابر میانگین کل کاربران است.
دلیل این موضوع این است که کاربران در این سن، کمتر دارایی خود را به کیف پول‌های شخصی انتقال می‌دهند و عموماً دارایی‌شان را در کیف پول صرافی نگهداری می‌کنند. از نظر میانگین سنی نیز این گزارش نشان می‌دهد که میانگین سنی کاربران رمزارز، ۳۴.۸ سال است که این آمار به تفکیک جنسیتی حاکی از آن است که میانگین سنی مردان، ۳۴.۶ و میانگین سنی زنان ۳۵.۹ سال است. می‌توان نتیجه گرفت سرمایه‌گذاران ایرانی هرچه سن بیشتری داشته باشند، کمتر سراغ ارزهای دیجیتال پرریسک مثل میم‌کوین‌ها می‌روند. در گروه‌های سنی پایین‌تر، دوج‌کوین بیشترین سهم از سبد دارایی رمزارزی کاربران را در اختیار دارد، اما در سنین بالاتر، بیت‌کوین و اتریوم بیشترین سهم از سبد دارایی رمزارزی را به خود اختصاص داده‌اند.
به‌طوری که در بین ۱۸ تا ۲۴ ساله‌ها، ۱۷ درصد دارایی به دوج‌کوین اختصاص یافته و ۱۳ درصد به بیت‌کوین، اما در میان ۷۱ تا ۸۰ ساله‌ها، ۲۶ درصد سبد دارایی کاربران به بیت‌کوین و ۶ درصد به دوج‌کوین تعلق دارد.سال ۲۰۲۱ برای رمزارزها، سال مهمی محسوب می‌شود؛ چراکه برخی شرکت‌ها و نهادهای مهم مالی، رمزارزها را به‌عنوان دارایی معرفی کردند. این موضوع در کنار سایر عوامل، باعث شد دولت‌ها موضوع نظارت، قانون‌گذاری و رگوله‌کردن رمزارزها را جدی‌تر پیگیری کنند.
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین