
ائتلاف چپهای فرانسه برای انتخابات پارلمانی
«سبزها» و «فرانسه تسلیم ناپذیر» متحد شدند.
بیان فردا | «فرانسه تسلیم ناپذیر» (LFI) به رهبری ژان لوک ملانشون و «اکولوژیستهای اروپا؛ سبزها» (EELV) بالاخره و پس از مذاکرات طولانی در ساعات اولیه دوشنبه دوم می به توافق رسیدند تا در انتخابات پارلمانی پیشرو در جبههای واحد برای کسب کرسیهای بیشتر تلاش کنند. طرفین میگویند بر روی مسائل اروپایی و همچنین در مورد تقسیم حوزههای انتخابیه به توافق رسیده اند و قرار است تحت «اتحادیه مردمی نوین زیستبومگرا [اکولوژیک] و اجتماعی» همکاری کنند.
طبق توافق بهعمل آمده در حدود صد حوزه انتخابیه نماینده سبزها، کاندیدای انحصاری خواهد بود و همزمان حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر» درصدد است تا طی روزهای آتی با دیگر جریانهای عمده چپ و در راس آنها حزب سوسیالیست و حزب کمونیست هم به توافق مشابهی دست یابد. این حزب پیشتر با «نسل. سوسیالیست» (Génération.s) از انشعابهای حزب سوسیالیست فرانسه به رهبری بنوآ امون به توافق رسیده است.
فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه صبح دوشنبه در گفتگو با فرانس انفو ضمن استقبال از این توافق «تاریخی» ابراز امیدواری کرد حزب متبوعش طی ساعات آینده به توافق مشابهی با ژان لوک ملانشون برسد.
ژان لوک ملانشون، رهبر فرانسه تسلیم ناپذیر ماه گذشته و در جریان دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه با کسب حدود ۲۲ درصد آرا و تنها با نزدیک ۴۲۰ هزار رای اختلاف، رقابت را به مارین لوپن واگذار کرد. این چهره راست افراطی هم در نهایت هفته گذشته درست مثل ۵ سال پیش حریف امانوئل ماکرون نشد تا رئیس جمهور فعلی فرانسه، ۵ سال آینده همچنان در قدرت باقی بماند.
این درحالیست که یانیک ژادو، نامزد سبزها در دور اول این انتخابات حدود ۴.۵ درصد آرا را از آن خود کرد. علیرغم بیرغبتی ژادو برای ائتلاف با ملانشون، در نهایت ۸۴ نماینده این حزب در شورای فدرال در مقابل تنها ۱۰ رای منفی، به این ائتلاف رای مثبت دادند.
حزب «جمهوری بهپیش» (La République en marche) ماکرون در پارلمان فعلی بیشترین تعداد نماینده را دارد. ائتلاف دیگری تحت عنوان «شهروندان با هم» (Ensemble citoyens) عمدتا متشکل از جریانهای میانهرو راست و در راس آنها «جمهوری بهپیش» ماکرون و «جنبش دموکرات» فرانسوآ بایرو با هدف حفظ این برتری شکل گرفته است.
انتخابات پارلمانی فرانسه ۱۲ و ۱۹ ژوئن برگزار میشود و طی آن کاندیداهای احزاب و جریانهای گوناگون سیاسی بر سر ۵۷۷ کرسی پارلمانی رقابت میکنند.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید