محمد هاشمی: سیاست آمریکا تامین امنیت اسرائیل است
کد خبر: 18093

محمد هاشمی: سیاست آمریکا تامین امنیت اسرائیل است

محمد هاشمی، فعال سیاسی اظهار داشت که سیاست‌های آمریکا تغییر چندانی نخواهد داشت و تنها هدف آن تامین امنیت اسرائیل است.

محمد هاشمی با بیان اینکه نتیجه انتخابات آمریکا تاثیری بر سیاست‌ها و تحولات جمهوری اسلامی ایران ندارد، اظهار کرد: سیاست دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا در خاورمیانه حول محور تامین امنیت اسرائیل است. فرقی ندارد کدام حزب در کاخ سفید باشد، در ماهیت سیاست خاورمیانه‌ای این کشور تغییری حاصل نمی‌شود. تنها روش اجرای سیاست‌ها است که متفاوت است. دموکرات‌ها بیشتر از تشکل‌های مردمی برای اجرای سیاست‌های خود استفاده می‌کنند، اما جمهوری خواهان خیلی به دموکراسی کاری ندارند و معمولا با سران کشورها طرف می شوند و سیاست‌های خود را پیش می برند.

وی در ادامه اظهار کرد: در زمان دموکرات‌ها شاهد به امضاء رسیدن برجام  بودیم که یکسری گشایش برای ایران در بحث فروش نفت و خرید هواپیما رقم زد. برجام همچنین پای شرکت‌های اروپایی را در ایران باز کرد اما با روی کار آمدن ترامپ، آمریکا از برجام خارج شد. ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود: «نمی‌خواهم با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شود. تنها یک ممنوعیت دارم و آن هم این است که ایران نباید بمب هسته‌ای داشته باشد.»

این فعال سیاسی در ادامه اضافه کرد: دموکرات‌ها و جمهوری خواهان صرفا در نحوه اجرا و در کلام با یکدیگر تفاوت دارند وگرنه اصل سیاستشان یکسان است. دموکرات‌ها با موضوع انرژی هسته‌ای جمهوری اسلامی کاری نداشته و در کلام آن را به رسمیت شناختند اما اکنون ترامپ در کلام هم بحث انرژی هسته‌ای را پیش گرفته است. ممکن است در عمل این مسئله باعث تقابلی شود.

هاشمی با بیان اینکه  دولت آمریکا در دست هر حزبی که باشد خواستار تشنج در خاورمیانه نیستند، تصریح کرد: منطقه خاورمیانه منطقه حساسی است و بخش عمده ای از انرژی دنیا در این منطقه است. اگر تشنج در منطقه بالا بگیرد، قیمت نفت بالا می رود.

پیش بینی نمی کنم با آمدن ترامپ تقابلی بین ایران و آمریکا شکل بگیرد

وی با اشاره به اینکه کشورهای صنعتی به انرژی منطقه خاورمیانه نیاز دارند، تاکید کرد: دولت آمریکا هر کسی که باشد نمی خواهد با ایران وارد تقابلی شود که در منطقه خاورمیانه جنگی رخ دهد. فعلا پیش بینی نمی کنم که با روی کار آمدن ترامپ تقابلی بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا صورت بگیرد. البته آقای ترامپ چندین حرکت منفی در کارنامه خود دارد که یکی از آنها به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی بود؛ خودش نیز اعتراف کرد که دستور این جنایت را داده است اما امروز می‌گوید:«جلوی جنگ اوکراین را می‌گیرم.» صحبت‌های این روزهای ترامپ این مفهوم را می رساند که با جنگ مخالف است. اما چیزی که قابل پیش‌بینی نیست میزان صداقت آن است. معلوم نیست در حمایت از اسرائیل چگونه ظاهر شود. سابقه ایشان در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی منفی است.

کشور ما یک کشور وابسته نیست

این فعال سیاسی تصریح کرد: در حال حاضر استراتژی و سیاست ترامپ در خصوص ایران و خاورمیانه چندان مشخص نیست. اگر شرایط در خاورمیانه بحرانی شود، کشورهای صنعتی و آمریکا ضرر اصلی آن را خواهند دید.  دولت جمهوری اسلامی ایران نیز امور داخلی و سیاسی خود را با هیچ چیز گره نزده است و خودش تصمیم ساز است. دولت و مجلس ایران خودشان برای کشور تصمیم می گیرند. قوای سه گانه ما در سایه رهبر انقلاب سیاست های نظام را تعیین می کنند کشور ما یک کشور وابسته نیست.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران مانند برخی از کشورهای دیگر که دنباله رو غرب هستند، وابستگی ندارد، بلکه ایران استقلال داشته و  بعد از انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران در تصمیم گیری‌های خود استقلال داشته. سیاست گذاری در ایران به هیچ کجای دنیا گره نخورده است. در حوزه خارجی فراز و فرودهایی وجود داشته است. مثلا در مسئله برجام  اختلاف نظرهایی است اما این پرونده نیز همچنان مطرح است.

اگر تقابلی صورت بگیرد از حیثیت خود دفاع خواهیم کرد

وی در ادامه بیان کرد: همان زمانی که آقای ترامپ برجام را پاره کرد در مجلس ایران نیز برخی از تندروها نیز برجام را پاره کردند. فرقی بین تندروها در هیچ جای دنیا وجود ندارد. تصمیمات در داخل جمهوری اسلامی ایران اتخاذ می شود. دولت ما خودش تصمیم گیر است. سیاست‌های ما به آمد و شد در هیچ کجای دنیا گره نخورده است. ما در جنگ هشت ساله از خاک خود دفاع کردیم و یک وجب از آن را به کسی ندادیم. جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست، اما اگر تقابلی صورت بگیرد از خاک و حیثیت و نظام خود دفاع خواهیم کرد، کمااینکه در هشت سال دوران دفاع مقدس این کار را انجام دادیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین