شرط پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۳ از زبان عباس عبدی /جامعه معترض، غیر مسئول نیست
عباس عبدی گفت: جامعه معترض غیر مسئول نیست و اتفاقا مسئول است. اگر چشمانداز ببینند؛ اعتراض و کنشگری و مسئولیت پذیری خود را از طریق مشارکت انتخاباتی نشان خواهد داد. وی افزود: اینکه شخصی خارج از جبهه اصلاحات حضور داشته باشد را نمیدانم. اگر چناچه ارادهای به حضور معنادار اصلاح طلبان و نامزد دیگر شکل نگیرد خیلی اهمیتی ندارد، چه کسانی بیایند.
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی، در گفتگو با جماران تاکید کرد: جامعه معترض غیر مسئول نیست و اتفاقا مسئول است. اگر چشمانداز ببینند؛ اعتراض و کنشگری و مسئولیت پذیری خود را از طریق مشارکت انتخاباتی نشان خواهد داد.
مشروح گفت و گو با عباس عبدی در پی می آید:
شما در یادداشت امروز خود در اعتماد احتمال حضور موثر اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو را اندک ارزیابی میکنید. اما با توجه به شرایط «غیرمنتظره کنونی» تصور میکنید آنها توان تغییر شرایط بازی را دارند؟ چگونه میتوانند این کار را انجام دهند؟
منظور از احتمال کم حضور اصلاح طلبان این نیست که خودشان نخواهند، بلکه باز نبودن راه برای چنین حضوری است. لذا اگر راه باز باشد همه خوشحال میشویم که شاهد انتخابات جدی و پرشور باشیم. اینکه پیروز شوند یا نه بحث دیگر است.
پس واقعیت به اراده حکومت برمیگردد که چقدر دیگران متفاوت از خود را به رسمیت بشناسند و اگر این آمادگی وجود داشته باشد، امید لازم را در مردم ایجاد میکند و به مشارکت بالا میانجامد. اما اگر آن چنین ارادهای شکل نگیرد، همه متوجه آن میشوند و فکر نمیکنم اتفاق خاصی بیفتد. در مقابل اگر این اراده شکل بگیرد، مطمئن هستم با فاصله زیادی اصلاح طلبان پیروز خواهند شد؛ زیرا رقیب خاصی از لحاظ کاندیدا و توان تبلیغاتی آنها در میان رقیب ندارند.
احتمال حضور کاندیداهای خارج از چارچوب جبهه اصلاحات را چقدر میدانید؟
اینکه شخصی خارج از جبهه اصلاحات حضور داشته باشد را نمیدانم. اگر چناچه ارادهای به حضور معنادار اصلاح طلبان و نامزد دیگر شکل نگیرد خیلی اهمیتی ندارد، چه کسانی بیایند.
آیا امکان وقوع ائتلافهای دقیقه نودی مانند اجماع روی روحانی در سال ۹۲ و تکرار آن در مورد شخصی چون علی لاریجانی وجود دارد؟ آیا جامعهای که بخش عمده آن معترض هستند، امکان چنین انعطافی را دارد؟
باید تایید صلاحیتها انجام شود و بعد در مورد آن صحبت کنیم. اکنون ما نمیدانیم چه کسانی به طور قطع در انتخابات حضور پیدا میکنند و تایید صلاحیت میشوند؛ به این خاطر در حال حاضر نمیتوان در مورد آن حرف زد. ولی در مورد شخص آقای لاریجانی اگر هم بیاید و تایید شود بعید می دانم زمینه حمایت موثر از سوی بدنه اصلاحطلبان داشته باشد. در مورد معترض بودن جامعه این را میتوان گفت که همین ویژگی نشانگر ظرفیت بالای آن است. جامعه معترض غیر مسئول نیست و اتفاقا مسئول است. اگر چشمانداز ببینند؛ اعتراض و کنشگری و مسئولیت پذیری خود را از طریق مشارکت انتخاباتی نشان خواهد داد.
دیدگاه تان را بنویسید