بعد از چهل سال باید دو مجلس مجزای قانونگذاری و نمایندگان تشکیل شود
لطفالله سیاهکلی گفت: اکنون پس از 40 سال لازم است که در قانون اساسی بازنگری شود. من معتقدم که در ایران باید دو مجلس مجزا، یعنی مجلس قانونگذاری و مجلس نمایندگان شکل بگیرد.
بیان فردا | تجارت نیوز با لطفا... سیاهکلی، نماینده مجلس گفتوگو کرده است.
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
قوه مقننه در ایران مجلس تخصصی قانونگذاری نیست و باید آن را مجلس نمایندگان دانست.
افرادی که وارد مجلس میشوند شاید معلم، مهندس، پزشک یا کاسب خوبی باشند و اصطلاحاً آدم خوبی شناخته شوند، اما این بدان معناست که آنها الزاماً میتوانند قانونگذار و قانوننویس خوبی باشند؟
قانون در واقع فرمول حل مسئله است. پس کسی که میخواهد قانون بنویسد، علاوه بر مسئلهشناسی باید آن را درک کند و از این درک، فرمول حل مسئله را بسازد و به کوتاهترین، جامعترین و مانعترین راه حل که غیرقابل تفسیر هم باشد، برسد.
اکنون پس از 40 سال لازم است که در قانون اساسی بازنگری شود. من معتقدم که در ایران باید دو مجلس مجزا، یعنی مجلس قانونگذاری و مجلس نمایندگان شکل بگیرد.
بدین شکل که مجلس نمایندگان امور سیاسی را بر عهده بگیرد و به نظارت و نوشتن بخشنامهها و دستورالعملها مشغول باشد و مجلس قانونگذاری هم از افرادی که بیش 15 سال تجربه دارند، تشکیل شود که قوانین را تصویب یا اصلاح کنند.
متأسفانه در ایران نمایندگان مطلقاً مطالعه بینالمللی ندارند؛ از این رو لازم است افرادی وارد این مجلس شوند که به این حوزه مسلط باشند.
دو سال است که مجلس تصمیم گرفته اموال و داراییهای غیرمولد دولت را واگذار کند، اما مسئولان اجازه نمیدهند.
مدیریت در ایران بشدت عقبمانده است؛ به چند دلیل هم عقبمانده است. مدیری مثل بنده هنوز متوجه نیست که مردم صاحبان این کشورند. هنوز نمیداند که تداوم حکومتها در رضایت مردم است.
در حال حاضر اتمسفر جامعه به شکلی نیست که مانند دهه 60 و 70 بتوان انتظار داشت مردم به شکل پرشور پای صندوق رأی بیایند. از سوی دیگر، قوانینی مانند عفاف و حجاب یا فیلترینگ در تضاد با منافع و خواسته مردم است. مجلس و دولت کنونی تا چه حد به نفع مردم کار کردهاند؟
دیدگاه تان را بنویسید