دعوا و درگیری در واشنگتن بر سر حمله به ایران
بعد از حمله پهپادی به یک پایگاه آمریکایی در نزدیکی مرز اردن و سوریه که به کشته شدن ۳ نظامی آمریکا انجامید، فشار از سوی سیاستمداران افراطی آمریکا به دولت جو بایدن، رئیسجمهور این کشور برای اقدام تلافیجویانه علیه ایران افزایش پیدا کردهاست.
بیان فردا | بعد از حمله پهپادی به یک پایگاه آمریکایی در نزدیکی مرز اردن و سوریه که به کشته شدن ۳ نظامی آمریکا انجامید، فشار از سوی سیاستمداران افراطی آمریکا به دولت جو بایدن، رئیسجمهور این کشور برای اقدام تلافیجویانه علیه ایران افزایش پیدا کردهاست.
در ۲۴ ساعت پس از این واقعه نمایندگان افراطی کنگره آمریکا با استفاده از الفاظ تند و توهینآمیز علیه ایران مطالبی را مطرح کردهاند. رویترز در گزارشی مینویسد جمهوریخواهان بایدن را متهم میکنند که سربازان آمریکایی را مانند گوشت جلوی توپ رها کردهاست تا چه زمانی که یک پهپاد یا موشک از پدافند پایگاه عبور کند. تام کاتن، سناتور جمهوریخواه گفتهاست: «او نیروهای ما را مانند گوشت جلوی توپ رها کردهاست.
تنها پاسخ به این حملات باید انتقام ویرانگر علیه نیروهای تروریستی ایران چه در ایران و چه در سراسر خاورمیانه باشد.» مایک راجرز، نمایندهای که مسئولیت ریاست کمیته نظارت مجلس نمایندگان را برعهده دارد نیز خواستار اقدام علیه ایران شدهاست. راجرز میگوید: «خیلی از وقتی که بایدن باید رژیم تروریستی ایران و گروههای نیابتی افراطی آن را برای حملاتی که انجام میدهند، مسئول بداند، گذشته است.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا که امیدوار است در انتخابات سال جاری میلادی در مقابل جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری رقابت کند، این واقعه را نتیجه «ضعف و تسلیم جو بایدن» توصیف کردهاست. یک نماینده دموکرات از استراتژی دولت بایدن برای مهار منازعه حماس و اسرائیل انتقاد کردهاست.
باربارا لی، نماینده دموکرات کنگره میگوید: «همانگونه که اکنون میبینیم همه چیز از کنترل خارج میشود. منازعه در حال تبدیل شدن به یک جنگ منطقهای است و متاسفانه ایالاتمتحده و نیروهای ما در معرض خطر قرار دارند. ست مولتون، نماینده دموکرات که چهار بار به عنوان تفنگدار دریایی در عراق خدمت کردهاست از درخواستهای جمهوریخواهان برای جنگ انتقاد کردهاست و میگوید: «بازدارندگی مشکل است و جنگ از آن هم سختتر.»
وی میگوید: «تندروهای ترسو که خواستار جنگ با ایران هستند، در زمین دشمن بازی میکنند و میخواهم ببینم آیا خودشان حاضر هستند که پسران و دخترانشان را به نبرد اعزام کنند. ما باید واکنش مؤثر و استراتژیک براساس شرایط و زمانبندی خودمان داشتهباشیم.» تحلیلگران میگویند که اقدام علیه نیروهای ایران در خاک ایران باعث میشود که نیروهای تهران با تمام توان پاسخ دهند و به شکلی تنش تشدید شود که پای ایالات متحده آمریکا به یک جنگ بزرگ در خاورمیانه باز شود.
جاناتان لرد، مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در اندیشکده مرکز امنیت جدید آمریکا میگوید: «وقتی کاملاً علنی اقدام کنید، شرایط را برای ایرانیان بسیار تشدید کردهاید.» چارلز لیستر از اندیشکده مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن میگوید که واکنش احتمالی آمریکا هدف قرار دادن یک هدف مهم یا یک نیروی پرارزش شبهنظامی از میان گروههای تحت حمایت ایران در عراق و سوریه باشد.
وی میگوید: «آنچه اتفاق افتاد کاملاً با آنچه در دو سه ماه گذشته توسط این گروههای نیابتی انجام شدهبود، تفاوت داشت. اما بهرغم تمام حرفهایی که در مورد اقدام علیه ایران زده میشود، من بعید میدانم که دولت آمریکا در این دام بیفتد.» یک مقام دفاعی آمریکا میگوید: «حمله به ایران هیچ دستاوردی برای ما ندارد، مگر اینکه آمادگی کامل داشتهباشیم که وارد یک جنگ تمامعیار شویم.»
لرد و برخی کارشناسان دیگر اشاره میکنند که اسرائیل سالهاست نیروهای ایرانی را در سوریه هدف قرار میدهد، اما نتوانستهاست باعث عقبنشینی ایران شود. آمریکا هم در ماههای اخیر به برخی هدفها مرتبط با نیروهای منتسب با ایران حمله کردهاست. ماه نوامبر ارتش آمریکا اعلام کرد، تأسیساتی را که توسط گروههای تحت حمایت ایران استفاده میشد، هدف قرار دادهاست. چارلز لیستر با اشاره به ترور سردار قاسم سلیمانی میگوید: «تا حدی میتوان گفت که اگر شدت عمل کافی نشان دهید و هدف مهمی را انتخاب کند، سابقه نشان میدهد که ایران قبل از پاسخ دادن اندکی فکر میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید