در غزه مُرده‌ها هم آسایش ندارند
کد خبر: 15716

در غزه مُرده‌ها هم آسایش ندارند

در غزه مرده‌ها هم آسایش ندارند چراکه نیروهای اشغالگر اقدام به نبش قبرها کردند و با توجه به محاصره رژیم صهیونیستی، خانواده‌های شهدا مجبور شده‌اند پیکر آنها را در حیاط بیمارستان‌ها و مدرسه‌ها دفن کرده و یا در گورهای جمعی و با عجله دفن کنند.

 

بیان فردا | عکاس خبرگزاری فرانسه در محله التفاح شهر غزه شاهد این بوده که نیروهای اشغالگر صهیونیستی قبری را نبش کردند و پیکرهای پیچیده شده در کفن‌ کنار قبرها روی زمین گل‌آلود رها شدند.

وزارت امور دینی نوار غزه اعلام کرد، ارتش اشغالگر در طول جنگ علیه غزه، بیش از ۲۰۰۰ قبر موجود در ۲۰ گورستان رسمی و غیررسمی در داخل بیمارستان‌ها را ویران و خراب کرد.

سائده جابر، ۴۳ ساله که از اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه به مدرسه‌ای در دیر البلح در مرکز نوار غزه کوچ کرده، از ویدیوهایی گفت که در شبکه‌های اجتماعی از تخریب قبرستان جبالیا با بولدوزر دیده است.

او در این رابطه اظهار کرد: احساس کردم قلبم خواهد ایستاد، پدرم، پدربزرگ و مادربزرگم همراه با تعداد زیادی از اعضای خانواده و آشنایان ما در آنجا دفن هستند. نمی‌توانم تصور کنم که کسی بتواند دست به نبش قبور بزند و حرمت مردگان را زیر پا بگذارد.

سائده جابر در ادامه گفت که برای بازدید از قبرهای خانواده‌اش به جبالیا بازخواهد گشت.

او افزود: اگر آنجا هم با بولدوزر خراب شده باشد، از این ستم خواهم مرد.

قبرهایی در مدارس و بیمارستان‌ها

در مدرسه‌ای در اردوگاه المغازی در مرکز نوار غزه که اکنون اقامتگاه آوارگان شده، فلسطینی‌های ساکن آن مجبور به حفر قبرهایی در حیاط مدرسه شدند.

یک زن فلسطینی گفت: دختر شهیدم بین دستانم جان داد، در طول شب و روز خودروی آمبولانسی برای اینکه او را به اورژانس برساند، وجود نداشت.

او افزود: مدرسه هدف حملات موشکی قرار گرفت که در نتیجه آن کپسول‌های گاز منفجر شدند.

مردی که از این نقطه حفاظت می‌کرد، گفت که بیش از ۵۰ جسد و در هر قبر ۳ یا ۴ جسد دفن شده و نام آنها روی آجر یا روی دیوار مجاور آن نوشته شده‌اند.

با افزایش تعداد شهدا در نتیجه حملات مستمر دشمن صهیونیستی، گورهای جمعی در تمامی مناطق نوار غزه وجود دارند.

بسیاری از فلسطینی‌ها مجبور شدند اجساد را در حیاط بیمارستان الشفا که بزرگترین بیمارستان غزه است، دفن کنند، بسیاری نیز قبرها را با سنگ و شاخه درخت جدا کردند، از جمله عرفه دادر، ۴۶ ساله که پسرش محمد، ۲۲ ساله چند هفته قبل هنگام بازگشت به بیمارستان به شهادت رسید.

این زن فلسطینی گفت که پسرش را در باغچه پشتی بیمارستان مقابل بخش سردخانه دفن کرده است.

او توضیح داد: اگر به قبرستان می‌رفتیم ما را هدف قرار می‌دادند.

این زن فلسطینی افزود: نشانی روی قبر گذاشتم، الآن باغچه پشتی بیمارستان پر از قبرهای دسته‌جمعی است و به سختی می‌توانم قبر پسرم را تشخیص دهم.

بسیاری از ساکنان غزه امیدوار هستند که با توقف جنگ بتوانند اجساد نزدیکانشان را برای دفن به قبرستان‌های دیگری منتقل کنند.

الدحدوح داستان خود را روایت می‌کند

وائل الدحدوح، خبرنگار شبکه خبری الجزیره به خبرگزاری فرانسه گفت که مجبور شده پیکر پسرش حمزه را که در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، در قبرستانی در جنوب رفح دفن کند.

الدحدوح در ادامه گفت: پس از توقف جنگ پیکر او را به قبرستان الشهدا منتقل خواهیم کرد، می‌خواهیم قبرش در نزدیکی‌مان باشد تا بتوانیم به آنجا برویم.

بر اساس آمار وزارت بهداشت نوار غزه، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا دوشنبه ۲۶ هزار و ۶۳۷ شهید و ۶۵ هزار و ۳۸۷ زخمی برجای گذاشت و بیشتر این تلفات در میان زنان و کودکان است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین