خط و نشان برای پروفایل مجازی کارمندان | نظارت بر کاربران فضای مجازی تشدید میشود؟
تداوم فیلترینگ شبکههای اجتماعی در فضای مجازی این شائبه را مطرح کرده که نگاه امنیتی به پستها و استوریها تشدید شده است.
بیان فردا | در روزهای پایانی هفتهای که گذشت یکی از مهمترین دغدغههای مسئولان کشور فضای مجازی بود تا جایی که چندین مقام در جایگاههای متفاوت و مختلف از لزوم ساماندهی آن سخن گفته و تکدر خاطر خود را از شرایط کنونی اعلام داشتند.
تکدر خاطری که با وجود تداوم فیلترینگ شدید فضای مجازی به قوت خود باقی مانده است! با اینکه برخی نمایندگان مجلس در روزهای پایانی اسفند پارسال از وزیر ارتباطات خواستند که با توجه به فروکش کردن التهاب اجتماعی کشور، زمینه بازگشت شرایط عادی بر کنترل فضای مجازی و رفع فیلترینگی که همراه با اعتراضات سال گذشته آغاز شد به منظور توسعه کسب و کارهای اینترنتی را فراهم کند؛ اما این منظور برآورده نشد. در نهایت همین هفته پیش وزیر ارتباطات برای چندمین بار تصمیمگیری در مورد فیلترینگ را بیرون از اراده وزارتخانه تحت امر خود و این بار در حیطه اختیارات شورای عالی فضای مجازی دانست!
دغدغه وزیر آموزش و پرورش درباره ولنگاری معلمان در فضای مجازی!
وزیر آموزش و پرورش روز چهارشنبه ۲۱ تیر، از آنچه «بینظمی» و «رهاشدگی» در فضای مجازی نامید، انتقاد کرد و گفت که برای حضور معلمان در فضای مجازی «باید فکری کرد.» رضا مراد صحرایی، در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه در فضای مجازی شاهد یک ولنگاری هستیم و تاکنون پروتکلی برای حضور معلمان در فضای مجازی تدوین نشده است که بزودی اقداماتی را در این زمینه صورت خواهیم داد.
تازهنفسترین وزیر کابینه در مورد «رهاشدگی» و چگونگی اعمال محدودیتهای احتمالی برای فعالیت معلمان در فضای مجازی از جمله شبکههای اجتماعی توضیحی نداد اما گفت که این امر را مدیریت میکنیم. اظهارات مرادصحرایی درحالی است که پیش از این نیز، فعالیت برخی معلمان منتقد در فضای مجازی از جمله مصادیق اتهاماتی مثل تبانی علیه امنیت ملی برشمرده شده است.
اوایل خرداد امسال وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت مهم و کلیدی آموزش و پرورش از مجلس هم طیف رای اعتماد گرفت هرچند درست یک روز پیش از آن انجمن اسلامی معلمان ایران در بیانیهای به مجلس هشدار داده بود که انتخاب این فرد میتواند فاجعهآفرین باشد، چراکه صحرایی یک فرد امنیتی است.
این انجمن در بیانیه خود نوشته بود: «متاسفانه پس از آن همه اجحاف در حق معلم و با چالشهای فراوانی که مدیریت ناکارآمد و ناتوان بر نظام آموزشی و بالطبع بر کل کشور تحمیل کرد؛ ناباورانه پس از برکناری وزیر قبلی آموزش و پرورش که در یک دوره؛ جنگ روانی در آموزش و پرورش راه انداخت، صحرایی برای جایگزینی معرفی شده که به امنیتی بودن شهره و کار از جنگ روانی هم گذشته است.»
به نظر میرسد که این پیشبینی انجمن معلمان ایران خیلی زودتر از آنچه بتوان تصور کرد و درحالی که هنوز به بازگشایی دوباره مدارس هم نرسیدهایم به وقوع پیوسته باشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی به دنبال ترسیم نقشه فضای مجازی
دو روز پیش از این نیز دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر اهمیت ترسیم نقشه فضای مجازی کشور با مشارکت جمعی برای تبیین نقش ها، ایجاد وحدت ملی و تنظیم گری این حوزه تاکید کرد. محمد امین آقامیری، در رویداد ملی روز فناوری اطلاعات گفت: مرکز ملی فضای مجازی به دنبال مفهوم حکمرانی در این فضا باتوجه به گستره بسط آن در زندگی مردم است.
بلای جان و زمین بازی دشمن دانستن فضای مجازی نیز ترجیعبند غالب اظهارات مسئولان در تأیید تلویحی فیلترینگ است. در جدیدترین نمونه از این دست، روز چهارشنبه محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر انقلاب، در همایش «امیرالمومنین(ع) معمار زندگی و الگوی حکمرانی» در باره فضای مجازی گفت: «این فضای مجازی بلای جان شده است، و خوشبختانه با همه تلاشها و سرمایهگذاریهایشان، با ترویج بیحجابی و غیره، موفق نشدند مردم را از دین و عقایدشان جدا کنند.»
ضرورت تعیین چارچوب نظاممند برای فضای مجازی!
حسن بهرامنیا، استاندار ایلام نیز روز چهارشنبه در نخستین نشست شورای فضای مجازی استان ضمن گرامیداشت روز عفاف و حجاب، گفت: شورای فضای مجازی یک شورای عالی ملی و استانی است و اعضای آن مشخص و دارای یک دستورالعمل است که مورد توجه جدی حاکمیت است.
استاندار ایلام یادآور شد: امروز هر خانواده و یک اجتماع خانوادگی بیشتر امور خود را از طریق فضای اینترنتی دنبال میکنند که اهمیت این حوزه را دوچندان میکند.
بهرام نیا با تاکید بر این مطلب که همه مصوبات شورای فضای مجازی استان لازمالاجراست، بیان داشت: لازمه فضای مجازی داشتن یک چارچوب است و این فضا با اتخاذ تصمیمات و مصوبات هدفمند شورا، نظم و امنیت در آن حاکم میشود.
وی وظیفه اصلی اعضای شورای فضای مجازی استان را تدوین سیاست کلی فضای مجازی هر استان ذکر کرد و گفت: تدوین سیاستها و تصمیمگیری نظاممند در این حوزه میتواند حافظ امنیت مردم در فضای مجازی باشد.
نظارت بر پروفایلهای کارمندان در شبکههای اجتماعی
این تمام ماجرا نیست و ابوالقاسم مقیمی، معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم نیز در نشست رابطین حجاب و عفاف دستگاههای اجرایی استان قم که در سالن کرامت استانداری قم برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: صفحات مجازی جزئی از حیثیت کارکنان دولت است و پروفایلهای کارمندان در شبکههای اجتماعی از هویت اداری به شمار میرود و نمیشود کارمندی بگوید که بیرون از اداره رفتارهای من شخصی است.
نسبت ولنگاری با آزادی بیان چیست؟
با وجود تاکید قانون اساسی کشورمان بر آزادی بیان اما به نظر میرسد نگاههای غیرفرهنگی طوری بر مسئولان کشور چیره شده که هر نوع تکثر سلیقه و تنوع زیستی و اختلاف فکری را به نوعی ولنگاری نسبت میدهند و خواهان حکمرانی سفت و سخت بر فضای مجازی هستند!
موضوعی که موجب واکنش مهدی نصیری سردبیر سابق روزنامه کیهان شد تا این واکنش مسئولان را مرتبط با عیان شدن برخی تناقضها، ریاکاریها و تخلفات در فضای نسبتا آزادتر مجازی نسبت به محدودیتهای گسترده روزنامهنگاری رسمی بداند و از فضای مجازی به عنوان بلای جان مسئولان یاد کند.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید