احتمال حذف تعطیلی پنجشنبه‌های مدارس
کد خبر: 423

احتمال حذف تعطیلی پنجشنبه‌های مدارس

حداد عادل گفت: کارهای ظریف و دقیق آموزش و پرورش را نباید به مجلس واگذار کرد، البته طبق قانون اساسی مجلس می‌تواند در هر زمینه قانون وضع کند.

بیان فردا| غلامعلی حداد عادل، عضو شورای عالی آموزش و پرورش در مراسم یکصدمین سالگرد این شورا اظهار داشت: ما آنچنان که باید و شاید نه دین امیرکبیر را بعد از انقلاب ادا کردیم و نه قدر دارالفنون را دانستیم. برای بنده قابل فهم نیست که چرا باید پس از ۴۰ سال از انقلاب ساختمان این مدرسه که سند ریشه دار بودن آموزش و پرورش جدید در ایران است خالی افتاده باشد. روا نبود که ما آن را فراموش کنیم.صدمین سال شورای عالی آموزش و پرورش واقعیت افتخار آمیزی است.

وی افزود: چیزی که قدیمی آن ارزش دارد دوست و مدرسه است. از این رو شورای عالی آموزش و پرورش هم به دلیل قدیمی بودن پر احترام و با ارزش است. شورای عالی آموزش و پرورش امروز به صد سالگی رسیده است. هم سال گذشته و هم امسال به بنده لطف کردند که در سالگرد شورا باشیم. لابد به این اعتبار که بنده قدیمی ترین عضو شورای عالی آموزش و پرورش هستم.

حداد عادل گفت: شورای عالی آموزش و پرورش یک مجلس قانونگذاری تخصصی کوچک برای آموزش و پروش است، کارهای ظریف و دقیق آموزش و پرورش را نباید به مجلس واگذار کرد البته طبق قانون اساسی مجلس می‌تواند در هر زمینه قانون وضع کند. البته کارهایی است که باید آن را به اهلش واگذار کرد. همین اتفاق هم در مجلس رخ داده و قانون اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش را هم تصویب کرده‌اند.

وی افزود: هم اکنون ۴۰ میلیون نفر از افراد جامعه به شکل مستقیم و غیرمستقیم با آموزش و پرورش در ارتباط هستند از این رو ما هر تصمیمی بگیریم روی این افراد موثر است. قانونگذاری چه در مجلس و چه در شورای عالی آموزش و پرورش کار دشواری است.

عضو شورا عالی آموزش و پرورش گفت: صد سال پیش که این شورا تاسیس شد از ابتدا نامش شورای عالی نبوده بلکه شورای عالی معارف بوده است. تمام کارهایی که در وزارت آموزش و پرورشِ امروز، وزارت علوم امروز، وزارت فرهنگ و ارشاد امروز و شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز اتفاق می‌افتاد توسط این شورا بوده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره یکی دیگر از اقدامات این شورا در اوایل کار خود گفت: آن زمان یکی دیگر از کارهای این شورا تطبیق درس‌ها و کارنامه تحصیلی دانش‌آموزانی است که خارج از کشور درس خواندند و بعد برای تحصیل به ایران بازگشتند.

وی درباره وظایف شورای عالی گفت: با توجه به اهمیت آموزش و پرورش و اهمیت امروز و فردای کشور انتظار این است که هر طرحی برای تصویب به شورای عالی تقدیم می‌شود یک پشتوانه پژوهشی همراهش باشد. یعنی نباید شتابزده عمل کنیم چون مانند زمان های اول انقلاب نیست. ضرورت دارد که کارها منطبق با تحقیق و پژوهش باشد.

وی تاکید کرد: ما اصرار داشتیم که ساعات کلاس درسی را کم نکنیم اما به دلایل غیرموجه پنجشنبه‌های مدارس را تعطیل کردند و این کار اصلا موجه نبود، من همان موقع گفتم جلوی این کار را بگیرید ولی من پشت صحنه این را می‌دانستم که چرا وزیر دنبال این برنامه است.

حداد عادل گفت: نظارت بر اجرای مصوبات هم بسیار مهم است. باید نظارت دقیق صورت بگیرد تا بدانیم مصوبات اجرا می‌شود یا خیر. دست ما به قانون گذاری خیلی روان است اما وقتی قانونی تصویب می‌شود مانند بچه سر راهی با آن برخورد می‌کنیم. همین موجب شد که یک معاونت نظارت بر اجرای در مجلس ایجاد شود.

وی گفت: پیشنهادم به دبیرخانه شورای عالی این است که همه صورتجلسه‌های صد ساله را در فضای مجازی در دسترس اهل تحقیق بگذارند.

انتهای پیام/


دیدگاه تان را بنویسید