آمار قربانیان زلزله در ترکیه و سوریه از ۴۰ هزار تن گذشت/ زنگ خطر شیوع بیماری‌های مسری
کد خبر: 3499

آمار قربانیان زلزله در ترکیه و سوریه از ۴۰ هزار تن گذشت/ زنگ خطر شیوع بیماری‌های مسری

مجموع جان‌باختگان زلزله در سوریه و ترکیه تاکنون به بیش از ۴۱ هزار نفر رسیده و در هوای سرد زمستان، تعداد بیشتری از افراد بی‌خانمان شده‌اند.

بیان فردا | به نقل از شبکه الجزیره، آمار رسمی حاکیست که در پی این زمین‌لرزه شدید در مرز ترکیه و سوریه تاکنون بیش از ۴۱ هزار نفر در دو کشور جان خود را از دست داده‌اند که دست‌کم ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر از این مرگ‌ و میرها در ترکیه و بیش از ۵۸۰۰ فوتی نیز در سوریه گزارش شده است.

بر اساس آخرین بروزرسانیِ مقام‌های ترکیه، طی ۲۴ ساعت اخیر، ۹ نفر دیگر از زیر آوار نجات یافتند اما در حال حاضر بیشتر تمرکز نیروهای امداد و نجات بر رساندن غذا و تامین سرپناه برای مردمی است که در سرمای شدید با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. 

مقام‌های سازمان ملل نیز گفته‌اند که مرحله نجات در حال پایان است و دیگر تمرکز بر سرپناه، غذا دادن و حمایت از نجات یافتگان خواهد بود.

بنابر گزارش یورونیوز، همچنین نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد مسائل بهداشتی در حال ظهور مرتبط با هوای سرد، بهداشت و گسترش بیماری‌های عفونی وجود دارد.

سازمان‌های امدادی هشدار می دهند که بیش از یک میلیون نفر در ترکیه بی‌خانمان شده‌اند و این رقم در سوریه می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

همچنین گزارش شبکه خبری بی بی سی حاکیست که یک هیئت سازمان ملل برای اولین بار از زمان وقوع زلزله‌ی بیش از یک هفته پیش، وارد شمال غرب سوریه شده است. این هیئت که از چند آژانس امدادرسانی تشکیل شده از طریق زمینی از ترکیه وارد این کشور شده است.

زنگ خطر شیوع بیماری‌های مسری

 ده‌ها هزار کشته، هزاران مفقودالاثر، سرمای شدید و آواربرداری کُند؛ اکثر مردم به آب سالم یا سرویس بهداشتی دسترسی ندارند و پزشکان نسبت به شیوع بیماری‌های واگیر هشدار می‌دهند.

به گزارش دویچه‌وله، بیش از یک هفته از زلزله مهیب سوریه و ترکیه می‌گذرد و عدم دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم، ناقوس بیماری‌های واگیر را به صدا در آورده است.

سازمان‌های امدادرسانی ابراز نگرانی کرده‌اند که باقی ماندن هزاران جسد در زیر آوارها، آب‌های زیرزمینی را آلوده کند.

وسعت مناطق آسیب دیده به اندازه‌ای است که امکان فراهم کردن زیرساخت‌های لازم بهداشتی فراهم نیست و سرمای زیر صفر هم مزید بر علت شده است. در بسیاری نقاط، زلزله زدگان به توالت دسترسی ندارند.

طبق اعلام سازمان ملل، حدود یک میلیون نفر نیاز فوری به غذای گرم دارند. شماری از پزشکان نهادهای بین‌المللی مستقر در مناطق آسیب دیده گفته‌اند، شرایط موجود آنها را یاد زلزله هاییتی در سال ۲۰۱۰ می‌اندازد.

ادامه دارد ...

 

دیدگاه تان را بنویسید