رونمایی از شغل جدید؛ اهدای پلاسما!
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران میگوید نوع بازاریابی بخشهای خصوصی برای جمعآوری پلاسما باید مورد نظارت قرار بگیرد.
بیان فردا | عباس صداقت، سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه برخی از داروها برای تولید به پلاسمای خون نیاز دارند، گفت: سازمان غذا و دارو با هدف کاهش داروهای ترکیب پلاسما تصمیم گرفت این منبع را در داخل ایران تامین کند.
مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون ادامه داد: ما همانند سایر کشورهای جهان برای اهداکنندگان پلاسما مبلغی را به عنوان ایاب و ذهاب در نظر گرفتهایم.
وی با اشاره به این که سازمان انتقال خون تنها مرکز حاکمیتی و متولی خون و فرآوردههای خونی است، عنوان کرد: این سازمان فعالیتهای خود را به صورت داوطلبانه و اهدایی انجام میدهد.
عباس صداقت با بیان این که اکثر بیمارانی که دچار سوانح سوختگی میشوند به خود پلاسما نیاز دارند، تصریح کرد: سازمان انتقال خون پلاسماهایی که خارج از مصارف درمانی مستقیم است را در مسیر تولید داروهای مشتق از پلاسما قرار میدهد. میزان پلاسمای دارویی جمع شده در سازمان انتقال خون نمیتواند پاسخگوی نیاز تمام کشور باشد.
مدیرکل سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به این که ما با نحوه بازاریابی مراکز خصوصی برای دریافت پلاسما مشکل داریم، اظهار داشت: یک اهداکنندهی پلاسما باید هزینهی رفت و آمد خود به مرکز اهدا را دریافت کند و اهدای پلاسما در کشور نباید به گونهای پیش برود که این موضوع رفته رفته به شغل تبدیل شود.
عباس صداقت در خصوص ضرورت تشکیل کمیته تخصصی پلاسما، توضیح داد: اواخر سال گذشته مقرر شد تا نمایندگانی از معاونت درمانی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و سازمان انتقال خون گردهم جمع شوند و وضعیت اهدای پلاسما در کشور را ساماندهی و نظارت کنند. نوع بازاریابی بخشهای خصوصی برای جمعآوری پلاسما باید مورد نظارت قرار بگیرد.
مدیرکل سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به ماه مبارک رمضان و نزدیکی ایام شب قدر، توضیح داد: اهدای خون میتواند یکی از بهترین نذرها در ماه مبارک رمضان باشد.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، افزود: خون یک ماده بیولوژیک است و تاریخ انقضای محدودی دارد بر همین اساس توصیه میکنیم که هموطنان اهدای خون را فقط به شب قدر محدود نکنند.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید