تصاویر پربازدید از چند خانم با قابلمه مقابل دانشگاه تهران
تصاویری از بانوانی که به طور نمادین و در جهت مبارزه با رژیم اشغالگر قابلمه واژگون میکنند، در این ساعات وایرال شده است، اما ماجرا چیست؟
بیان فردا | تصاویری از بانوانی که به طور نمادین و در جهت مبارزه با رژیم اشغالگر قابلمه واژگون میکنند، در این ساعات وایرال شده است، اما ماجرا چیست؟
خبرگزاری ایسنا با انتشار این تصاویر خبر داد که مردم تهران، مقابل دانشگاه تهران تجمع کرده و پویش مردمی پخت و برگرداندن غذای «مقلوبه» را برگزار کردند.
این پویش با شعار «اسرائیل سرنگون میشود»برگزار شده.
مقلوبه یک نوع تهچین است که به روشهای مختلف در تمام کشورهای عربی با مواد مرغ، گوشت یا سبزیها درست میشود.نکته قابل توجه در پخت و استفاده از این غذا این است که وقتی غذا پخته میشود، برای استفاده از آن غذا را از داخل قابلمه به روی یک سینی یا بشقاب بزرگ برمیگردانند.حالا همین اتفاق، یعنی برگرداندن غذا روی ظرفی دیگر، باعث شده این غذا در فلسطین اشغالی تبدیل به نماد شده است.
واکنش برخی کاربران در این رابطه را بخوانید:
ح.ش کاربری در توییتر در این باره نوشته: «مقلوبه» اسم یه غذای سنتیه مال مناطق مشهور به شامات. معناش هم که ظاهراً میشه وارونه و اینا. شاید چون باید از ظرف، درسته برگردونده بشه. معنای نمادینش چیه؟
مد دموکرات دربارهاش نوشته: یک نوع مبارزه مدنی هست و به معنای سرنگونی اسراییل هست. ظاهراً توی حیاط یا اطراف مسجد الاقصی زنان فلسطینی در بین عموم این غذا رو سرو می کردن در جواب محدودیت های سیاسی و میگن یه عده شون هم دستگیر شدن.
اما ظاهرا ماجرا ریشهدارتر از این حرفهاست: در کتاب «تاریخ آشپزی مصری» درباره پیدایش مقلوبه آمده است: «غذای مقلوبه از دیرباز در اردن و فلسطین و لبنان به نام بادمجان (بزنجانیه) شناخته می شد تا آن روز. از فتح شهر اورشلیم به دست رهبر صلاح الدین ایوبی و ورود او و سربازانش.» شهر و برای جشن گرفتن این پیروزی و فتح مردم شهر اورشلیم به صلاح الدین و او غذا تقدیم کردند. سربازان به رسم مسلمانان در این مواقع، وقتی صلاح الدین از غذای (بادمجان) می خورد، آن را بسیار دوست می داشت، بنابراین نام این غذا را پرسید و آن را به عنوان (غذای وارونه) توصیف کرد.
به رسم بود که ظروف پذیرایی (سینی) را جلوی میهمان برگرداندند، به او گفتند که آن را بادمجان می گویند و از اینجا به نام صلاح الدین ایوبی نامش (وارونه) آمده است.
و این توضیح هادی موسوی: ماجرا به زمان صلاح الدین ایوبی برمیگرده که وقتی فلسطین رو فتح کرد، این غذا رو درست کردند. نمادی از پیروزی مسلمانان بر یهود است. اسراییل، یکبار به مراسم مقلوبه در قدس حمله کرد و از اون به بعد یک جور نماد مبارزه مدنی و تبلیغاتی با اسراییل شد.
دیدگاه تان را بنویسید