آبله مرغان؛ بیماری مسری اوایل بهار
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به بروز بیشتر آبله مرغان در اواخر زمستان و اوایل بهار، گفت: این بیماری معمولا با ظهور تاولهای پوستی تشخیص داده میشود بنابراین انجام آزمایش برای تشخیص، ضرورتی ندارد.
بیان فردا | دکتر همایون امیری با بیان اینکه معمولا بیماری آبله مرغان در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری پیدا میکند، اظهار کرد: آبله مرغان یک بیماری خفیف و بسیار مسری است که از طریق نوعی ویروس ایجاد میشود. این بیماری میتواند در هر سنی رخ دهد اما در کودکان شایعتر است.
وی افزود: معمولا علائم بیماری آبله مرغان در کودکان خفیف اما در بزرگسالان شدید هستند؛ در مرحله اول علائم شبیه سرماخوردگی مانند تب مختصر، گلودرد، دل درد یا سردرد هستند اما در مرحله بعد به مرور ضایعات پوستی نمایان میشوند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: این ضایعات ابتدا به صورت لکههای کوچک قرمز رنگ هستند و به تدریج برجستهتر و به دانههای آبداری شبیه تاول تبدیل میشوند. بثورات پوستی تقریبا در هر جای بدن میتوانند بروز پیدا کنند اما در دست و پا کمتر ظاهر میشوند.
امیری ادامه داد: تاولها در ۲۴ ساعت میترکند و در محل آنها دلمه تشکیل میشود. در مدت بیماری، هر سه تا چهار روز مجموعهای از تاولهای جدید بروز پیدا میکنند که خارشدار هستند.
وی عنوان کرد: آبله مرغان توسط ویروس "واریسلا زوستر" بروز پیدا میکند؛ این ویروس به سرعت پخش میشود و از طریق عطسه، سرفه، استفاده از بشقاب و لیوان مشترک و نیز لمس مایع تاول آبکی منتقل میشود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: معمولا دو تا سه هفته پس از تماس کودک با ویروس، علائم بیماری خود را نشان میدهد. کودکان معمولا در هفت تا ۱۰ روز بهبود پیدا میکنند اما مدت بهبود در بزرگسالان بیشتر است و احتمال بروز عوارض در آنها نیز بیشتر است.
امیری بیان کرد: این بیماری معمولا با ظهور تاولهای پوستی تشخیص داده میشود بنابراین انجام آزمایش برای تشخیص آن ضرورتی ندارد.
وی با بیان اینکه درمان آبله مرغان با هدف تخفیف علائم انجام میشود، گفت: برای کاهش خارش میتوان از پارچه، حوله و کمپرس آب سرد استفاده کرد. بیمار باید تا حد امکان آرام و خنک نگه داشته شود زیرا گرما و تعریق موجب بروز خارش میشود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان توصیه کرد: باید ناخنها کوتاه نگه داشته شود تا بیمار نتواند خود را بخاراند زیرا خاراندن تاولها میتواند موجب عفونت ثانویه شود.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید