ماجرای جنجالی انباشت خودرو در خراسان چه بود؟
کد خبر: 9707

ماجرای جنجالی انباشت خودرو در خراسان چه بود؟

معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت در بازدید از ایران خودروی خراسان، وجود 10.000 خودروی در پارکینگ این شرکت را به باد انتقاد گرفت

 

بیان فردا | معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت در بازدید از ایران خودروی خراسان، وجود 10.000 خودروی در پارکینگ این شرکت را به باد انتقاد گرفت و مدیرعامل این شرکت، معطلی مجوز اداره استاندارد و کمبود تریلی برای حمل این خودروها را عامل آن دانست. به گزارش روابط عمومی اداره کل صمت خراسان رضوی، حسین فرهیدزاده معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان عصر پنج‌شنبه در بازدیدی سرزده از شرکت ایران خودرو خراسان و بازدید از تعداد زیاد خودروهای موجود در توقفگاه این شرکت، روند ارسال و واگذاری خودروها به مشتریان را بررسی کرد. وی اظهار کرد: در هر مقوله ای باید هر چه سریع‌تر مشکلات برطرف شود و مشتریان به خودروهای خود دسترسی پیدا کنند. فرهیدزاده در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران به ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به شکایات خودرو که اخیرا به کل کشور ابلاغ شده است، اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل به ۳۱ استان ابلاغ شده و در آن نحوه رسیدگی به شکایات مشخص شده است.

وی بیان کرد: از ابتدای فروردین امسال تا پایان شهریور۷۷۷ هزار پرونده تخلف در همه حوزه های بازار در سامانه مدیریت بازرسی (سیمبا) تشکیل شده است که ارزش ریالی آن ۱۷۵ هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان است، از این تعداد ۱۱۴ هزار پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال شده است، از پرونده های تشکیل شده ۲۴۲ پرونده مربوط به خودرو بوده که در یک ماه گذشته و پس از ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به شکایات در حوزه خودرو تشکیل شده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق این دستورالعمل روال کار آن است که بازرسان در ادارات کل صمت استان‌ها پس از مراجعه مردم و دریافت شکایت، پرونده را تشکیل دهند و با قیمت‌هایی که شورای رقابت برای خودروها اعلام می کند، تطابق دهند و در صورت مغایرت، پرونده گران‌فروشی تشکیل شود و پس از گذراندن مراحل اداری راهی تعزیرات حکومتی می شود.

10 هزارخودرو در پارکینگ

مدیرعامل شرکت ایران خودروی خراسان نیز در حاشیه این بازدید در تشریح وضعیت موجود این مجموعه و تولیدات گفت: موجودی توقفگاه شرکت ۱۰ هزار خودرو است که هم اکنون حدود چهار هزار و ۸۰۰ تا پنج هزار و ۲۰۰ دستگاه موجود در این توقفگاه فاکتور شده و در حال دریافت پلاک است که همین امروز پلاک هزار و ۷۰۰ خودرو دریافت و فردا تحویل مشتریان می شود. بیژن زاهدی فر افزود: فرایند تولید و آماده سازی خودرو در شرکت ایران خودرو خراسان بین پنج تا هشت روز به طول می انجامد، البته بسته به شرایط و نوع تولید، خودرو به طور میانگین هشت روز در توقفگاه می ماند که البته مدت زمان مجاز برای شرکت در فرایند تولید تا واگذاری به مشتریان ۱۱ روز است. وی اظهار کرد: از آن‌جا که ظرفیت تولید شرکت ایران خودرو خراسان ۲۵ درصد از ظرفیت کل گروه صنعتی ایران خودرو در کشور است و روزانه به طور متوسط ۷۵۰ دستگاه تولید می کند، لذا همواره چهار هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو در فرایند تولید، پلاک گذاری، ثبت و ضبط و فاکتور شدن در توقفگاه شرکت وجود دارد.

2 هزار هایما7 معطل استاندارد

مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان ادامه داد: البته معطل ماندن ۲ هزار دستگاه خودروی هایما اس۷ برای دریافت مجوز از اداره استاندارد، میزان موجودی خودرو در توقفگاه های این شرکت را افزایش داده است. زاهدی فر بیان کرد: برای این‌که بتوانیم خودروها را سریع‌تر به دست مشتریان برسانیم، ظرفیت دستگاه های حمل (تریلر) را از چهار به شش دستگاه افزایش می‌دهیم تا هرچه سریع‌تر توقفگاه شرکت خالی شود و خودروها به دست مشتریان برسد. وی اضافه کرد: از آن‌جا که تعداد تریلرها محدود و این موضوع در فرایند بارگیری خارج از حیطه اختیارات گروه های صنعتی و خودروسازان است، بر فرایند حمل و نقل خودروها اثر می‌گذارد و از آن‌جا که ایران خودروی خراسان در شرقی ترین نقطه کشور قرار دارد، مسیر طولانی تری را تا بندرعباس برای حمل و نقل خودروها طی و زمان بیشتری را صرف می کند. مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان اظهار امیدواری کرد تا ۱۰ روز آینده به موجودی معقولی از خودروها در توقفگاه این شرکت برسد تا خودروها هرچه سریع‌تر به مشتریان واگذار شود.

صندلی هایما تایید نمی‌شود!

مدیرعامل شرکت ایران خودرو خراسان: یکی دیگر از علل افزایش آمار پارکینگ این شرکت را وجود 2200 دستگاه خودرو «هایما» به دلیل تاخیر در تایید صندلی آن از طرف اداره استاندارد عنوان کرد و گفت: به محض تایید، این تعداد نیز از پارکینگ، تحویل مشتری از آمار پارکینگ، کسر می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید