از ساخت ۴ میلیون مسکن، تا امروز یک آجر روی آجر گذاشته نشده است
کد خبر: 9434
اصغر سلیمی:

از ساخت ۴ میلیون مسکن، تا امروز یک آجر روی آجر گذاشته نشده است

اصغر سلیمی نماینده سمیرم می‌گوید: دولت به جای شعار دادن، واقعیت‌ها را به جامعه بگوید. دولت باید شفاف به مردم بگوید که توانش چقدر است و چه میزان می‌تواند مردم را در مسیر ساخت مسکن و خانه‌دار شدن کمک کند.

بیان فردا | اصغر سلیمی نماینده سمیرم در مجلس یازدهم درباره شعارهای دولت رئیسی و میزان تحقق آن؛ به ویژه وضعیت ساخت مسکن  مصاحبه ای کرده که در ادامه می‌توانید مهمترین بخش‌های آن را بخوانید:

* بحث مسکن در کشور ما به یک موضوع پیچ در پیچ و لاینحل تبدیل شده است. دهه‌هاست مردم ایران با مشکل مسکن دست به گریبان هستند در حالی که خیلی از کشور‌ها این موضوع را برای مردم‌شان حل کردند. در بسیاری از کشور‌های پیشرفته، وقتی فرد ازدواج می‌کند یا صاحب شغل می‌شود، دولت در ابتدای راه، مشکل مسکن او را رفع می‌کند، یعنی یا به مرور با کسر از حقوق در زمانی معین و یا با ارائه وام بلندمدت، فرد را صاحب خانه می‌کنند.

* در ایران، خیلی از مسئولان شعار‌های بزرگ می‌دهند، اما در عمل می‌بینیم که دولت رئیسی فاصله زیادی با تحقق آن حرف‌ها و شعارها دارد. ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، به حرف راحت است، ولی باید پرسید در عمل، این کار شدنی است؟

* بیش از دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته است، یک بررسی ساده بکنید و ببینید از شعار اولیه ۴ میلیون مسکن، چقدر تاکنون ساخته شده است. در حوزه انتخابیه من که سمیرم است، تا امروز یک آجر روی آجر گذاشته نشده است. در همین رابطه با افراد دیگر هم صحبت کردم و گفتند در شهر‌های ما هم، کار عملیاتی خاصی صورت نگرفته است.

* الان یک جوان بخواهد واحد مسکونی خود را بسازد، آن هم با قولی که رییس جمهور داده و اگر عملیاتی هم شود، از کجا و چگونه باید وام ساخت را بگیرد تا در کار خرج کند؟ از طرفی ضامن‌های خود را از کجا پیدا کند تا آن چندصد میلیون تسهیلات را دریافت کند؟ حال اگر همه این‌ها اتفاق افتاد، آن جوان چطوری باید ماهی حدود ۱۰ میلیون تومان قسط دهد؟

* در شرایط فعلی که مصالح ساختمانی از جمله میل‌گرد در حال گران شدن است و از سوی دیگر، خدمات هم افزایش قیمت داشته است، طبیعی است که مسکن گران‌تر و تهیه آن برای خانواده‌ها سخت‌تر از همیشه شود. در حال حاضر افزایش بالای اجاره بهای مسکن، دخل و خرج خانواده‌ها را با چالش جدی مواجه کرده است.

* دولت به جای شعار دادن، واقعیت‌ها را به جامعه بگوید. دولت باید شفاف به مردم بگوید که توانش چقدر است و چه میزان می‌تواند مردم را در مسیر ساخت مسکن و خانه‌دار شدن کمک کند. مردم دنبال برنامه‌ریزی برای زندگی خود هستند و اگر وعده دولت، پایه و اساس نداشته باشد، روند زندگی مردم درست پیش نخواهد رفت.

* به عنوان یک نماینده مجلس، تغییر مثبتی را در حوزه مسکن در این دو سال کاری دولت سیزدهم، ندیدم. خیلی از افرادی که مستاجر هستند، نسبت به سال قبل، اجاره‌شان تا حدود دو برابر بیشتر شده است. حرف‌هایی که می‌زنم خیلی نیاز به کارِ کارشناسی ندارد. آقایان بروند و یک ملک در یک نقطه تهران را هدف قرار بدهند تا ببینند آن ملک در سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ چه سیر قیمتی را دنبال کرده است.

* اولویت اصلی مردم، مسکن است. ما باید بدانیم وقتی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را وضع می‌کنیم یا مرتب به جوانان می‌گوییم ازدواج را در برنامه زندگی خود قرار دهید، سنگ بنای آن، رفع دغدغه مسکن است، وگرنه به هدف‌مان نخواهیم رسید.

* ما باید در حوزه مسکن‌سازی انبوه از تجربیات کشور‌هایی که در این رابطه ید طولایی دارند، استفاده کنیم. در حال حاضر کشور‌هایی مثل چین و ترکیه، تجربه‌های خوبی دارند، حال چه اشکالی دارد که از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم، کما اینکه در گذشته هم از این پتانسیل‌ها تا حدی بهره گرفته شده بود.

 

دیدگاه تان را بنویسید