شورش در روسیه چگونه باعث افزایش قیمتها میشد
تحلیلگران اقتصادی معتقدند در صورتی که شورش در روسیه به مرحله حساسی می رسید منجر به افزایش جهانی قیمت ها می شد.
بیان فردا | پس از همهگیری و جنگ در اوکراین و شوک تورمی به دنبال آن آمد، اقتصاد جهانی در وضعیت نامطمئنی قرار گرفت و آخرین چیزی که در حال حاضر به آن نیاز دارد یک سورپرایز بد دیگر است.
این سوپرایز بزرگ زمانی زخ داد که گروه نظامی ناراضی روس به سمت مسکو حرکت کرد و هشداری جدی داده شد که این کشور در آستانه یک جنگ داخلی به سبک اتفاقات سال 1917 است.
قیام مسلحانه در حال حاضر خنثی شده است، اما جدیترین چالش برای اقتدار پوتین در 23 سال گذشته، هنوز هم میتواند آغازگر دورهای از آشفتگی و تغییر باشد.
«جفری سوننفلد»، استاد دانشگاه «ییل» و کارشناس حوزه روسیه، می گوید که پوتین اکنون دچار هرج و مرج کامل شده است. روسیه با تولید ناخالص داخلی به اندازه استرالیا، به موجب جنگ اوکراین، از رتبه 10 اقتصاد برتر جهان خارج شده است، اما با وجود تحریم های غرب، همچنان یکی از بزرگترین تامین کنندگان انرژی به بازارهای جهانی از جمله چین و هند است.
تحلیلگران موسسات انرژی معتقدند دورههای عدم اطمینان ژئوپلیتیکی در کشورهای عمده تولیدکننده نفت از ناآرامیهای داخلی گرفته تا کودتا، درگیریهای مسلحانه و تغییر دولتها به طور متوسط 8 درصد به قیمت نفت در پنج سال اخیر افزوده است.
هرگونه از دست دادن معنی دار انرژی روسیه، چین و هند را مجبور می کند تا برای تامین منابع دیگر تولیدکنندگان با کشورهای غربی رقابت کنند. اگر هرج و مرج سیاسی صادرات کالاهای دیگر مانند غلات یا کود را محدود کند، میتواند عرضه و تقاضا را از بین ببرد. و این می تواند قیمت ها را برای همه بالا ببرد.
«ریچارد برنز» یکی از مدیران حوزه انرژی می گوید، بازارها اکنون باید میزان افزایش قیمت را برای منعکس کردن ریسک بیشتر برای عرضه روسیه، تعیین کنند.
قیمت جهانی انرژی و مواد غذایی در پی تهاجم سال گذشته به اوکراین افزایش یافته است، اما نبرد برای کنترل قیمت ها پایان نیافته و اکنون در مرحله تعیین کننده ای قرار دارد.
دیدگاه تان را بنویسید