زلزله ژاپن از منظری دیگر؛ سرزمین انسانهای سرسخت
دکتر محمدرضا اسلامی، استاد دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا در یادداشتی کوتاه نگاهی متفاوت به زلزله اخیر ژاپن که گفته میشود در 40 سال اخیر بیسابقه بوده است، ارائه کرده است.
بیان فردا | دکتر محمدرضا اسلامی، استاد دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا با اشاره زلزله رخ داده در ژاپن نوشت: « اولین روز سال ۲۰۲۴ و زلزله بزرگ در ژاپن زلزله بزرگ امروز ژاپن یکبار دیگر یک مفهوم را به شکل فیزیکی به تصویر کشید: «ایمنی سازهها»»
او در ادامه شدت لرزشها را حیرت آور توصیف کرد و نوشت: «طراحی مهندسین سازه ژاپنی به شکلی است که مفهوم «شکلپذیری» به تمام معنی کلمه تجلّی عینی مییابد. »
اسلامی با بیان اینکه «ژاپن، نماد سرسختی انسان است.» در ادامه نوشت: «سرزمینی که از جام بلا، انواع و اقسامش را حوالت داشته؛ ولی انسانِ ساکنِ آن سرزمین، مصمم است که بر زمینِ لرزان، استوار زندگی کند! زلزله «روز و ساعت و زمان» نمی شناسد. بزرگای هفت و نیم در ۴۲ کیلومتری آنامیزو، آنهم در آغازین ساعات سال جدید میلادی.»
این استاد دانشگاه با اشاره به ویدیوهای منتشر شده از زلزله ژاپن نوشت: «این چند ثانیه ویدیوها بیانگر یک مفهوم است: دانش بشر «اگر» که درست استفاده شود قادر به احداث سازههای ایمن است. ولی اشتباه راهبردی این است که گمان کنیم مسئله اصلی «دانش» است در حالی که مساله اصلی «ساختارهایی» است که باعث میشوند دانش بکار گرفته شود یا نشود!»
به گفته اسلامی «شکلگیری شرکتهای «مهندسین مشاور» با تجربه و واجد صلاحیت، رکن اصلی ایمنی یک کشور در برابر زلزله است. انباشت تجربه و دانش، فقط در صورت وجود شرکتهای مهندسین مشاور کهنسال (با عمر طولانی) میسر است.»
او در پایان تاکید کرده که «ایمنی ژاپن را این شرکتهای مهندسی مشاور تضمین می کنند. »
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید