شاهد اقداماتی کم سابقه و همه جانبه در جهت هویت زدایی از دانشگاه هستیم
متأسفانه امروز پس از گذشت هفت دهه از آن روز از یاد نرفتنی، شاهد اقداماتی کم سابقه وهمه جانبه در جهت هویت زدایی از دانشگاه، به مثابه کانون پیشتاز علم و فرهنگ و آزادی خواهی هستیم. طراحی سازوکارهای هدفمند و مدیریت شده در مقاطع مختلف تحصیلی به منظور تغییر بافت دانشجویی، حذف استادان و چهرههای برجسته علمی به علت عدم همراهی با برخوردهای امنیتی با دانشجو، و جایگزین کردن اشخاص فاقد صلاحیت علمی به عنوان استاد، اخراج، محرومیت از تحصیل و عجیبتر از همه تبعید دانشجو به دانشگاه شهرهای دوردست، حضور نیروهای امنیتی و شبه نظامی در دانشگاهها و ... بخشی از طرح وسیعی است که برای هویت زدایی از نهاد دانشگاه در حال انجام است.
بیان فردا | حزب توسعه ملی ایران اسلامی در بیانیه ای ۱۶ آذر، روز دانشجو را گرامی داشت.
طبق گزارش کمیته اطلاع رسانی حزب توسعه ملی ایران اسلامی متن این بیانیه به شرح زیر است:
هفتادمین سالگرد ۱۶ آذر ۱۳۳۲ را که به نام دانشجو مزین شده است، گرامی میداریم.؛ روزی که دانشگاه را به جزء تفکیک ناپذیرمبارزات سیاسی اجتماعی ملت ایران طی دهههای بعد از خود تبدیل کرد. مطالبات ملی که در آن روز از زبان دانشجویان آگاه و بیدار میهن صلا داده شد، امروزهمچنان بر سپهر سیاسی کشورمان طنین افکن است. از این رو مبالغه نخواهد بود اگر بگوییم۱۶ آذر یکی از بارزترین تجلیات آگاهی ملی است که طی مبارزات سیاسی اجتماعی ملت ایران در تاریخ معاصر برمبنای آرمانهای استقلال، مشروطیت قدرت، آزادی، حق حاکمیت ملی و حق تعیین سرنوشت شکل گرفته است، به گونه ای که این روز را می توان نماد مبارزات اصیل ایرانیان در استیفای حقوق اساسی دانست.
متأسفانه امروز پس از گذشت هفت دهه از آن روز از یاد نرفتنی، شاهد اقداماتی کم سابقه وهمه جانبه در جهت هویت زدایی از دانشگاه، به مثابه کانون پیشتاز علم و فرهنگ و آزادی خواهی هستیم. طراحی سازوکارهای هدفمند و مدیریت شده در مقاطع مختلف تحصیلی به منظور تغییر بافت دانشجویی، حذف استادان و چهرههای برجسته علمی به علت عدم همراهی با برخوردهای امنیتی با دانشجو، و جایگزین کردن اشخاص فاقد صلاحیت علمی به عنوان استاد، اخراج، محرومیت از تحصیل و عجیبتر از همه تبعید دانشجو به دانشگاه شهرهای دوردست، حضور نیروهای امنیتی و شبه نظامی در دانشگاهها و ... بخشی از طرح وسیعی است که برای هویت زدایی از نهاد دانشگاه در حال انجام است. نتیجه این رویکرد اقتدارگرایانه و محدودیت آفرین به شهادت تحقیقات و آمارهای موجود، افزایش چشمگیر نرخ مهاجرت استادان و دانشجویان، و به همان نسبت کاهش اعتبار و سطح علمی دانشگاههای کشور و در نتیجه محروم شدن ملت از نیروهای متخصص، با هوش و کارآمد و سپردن امور کشور به افراد فاقد تخصص و دارای بهره هوشی کمتر از متوسط است.
از منظرسیاسی طی دهههای گذشته همزمان با اعمال محدودیتهای روز افزون احزاب و مطبوعات و سیاست زدایی از جامعه، با شعار استقلال دانشگاه از احزاب سیاسی، پروژه قطع ارتباط احزاب سیاسی با دانشگاه به اجرا در آمد. در مرحله بعد همزمان با تعطیلی و محدودسازی فعالیتهای انجمنهای مستقل دانشجویی ، نهادهای دانشجویی وابسته به قدرت و نیروهای نظامی در دانشگاههای کشور تأسیس شدند. همزمان با اعمال سیاستهای مذکور، البته همواره بر ضرورت نقش آفرینی دانشگاه در کلیه سطوح سیاسی، اجتماعی تأکید میشد و به همین سبب تشکیل کرسیهای آزاد اندیشی در دستور کار قرار گرفت.
تصور این بود که آزادی فکر و اندیشه را نیز میتوان مهندسی کرد تا به نتایج دلخواه ختم شود. در حالی که از همان ابتدا روشن بود شعار آزاد اندیشی در فضای بسته و امنیتی اگر از سر مصلحتاندیشیهای سیاسی نباشد یک توهم است. امروز که استادان و دانشجویان منتقد نظام و حاکمیت از تدریس و تحصیل محروم میشوند، میتوان به ارزیابی باور مسؤلان به ایده کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها نشست.
به نظر ما دانشگاه پرنشاط، پیشتاز آزادی خواهی و عدالت طلبی، موتور پیشران علم و فرهنگ و توسعه و پیشرفت کشور است. نظامی که دانشگاه را رقیب و تهدیدی برای خود ببیند هرگز قادر به اداره موفق کشور به سوی رشد و توسعه و ارتقای فکر و فرهنگ جامعه نخواهد بود. با خارج کردن دانشگاه از مسیر و کارویژههای اصلی خود و یکدست سازی بافت دانشجویان و استادان نمیتوان به تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص و تولید ایدههای خلاق برای حل بحرانها و مشکلات کشور در حوزههای مختلف امیدوار بود.
حزب توسعه ملی ایران اسلامی ضمن محکوم کردن سیاستهای جاری در دانشگاههای کشور و اعمال محدودیتهای بی سابقه بردانشجویان هشدار میدهد این اقدامات دقیقاً به معنای محروم کردن ایران از نیروی انسانی کارآمد و متخصص و ایدههای خلاق برای اداره کشور ودر نتیجه ناتوانی و ناکارآمدی نظام درحل مشکلات و بحرانهایی است که امروز جامعه ایران را از نفس انداخته است. حزب توسعه مصرانه از حاکمیت میخواهد با تغییر رویکردهای توسعه ستیز حاکم بر عرصهی علم و دانش، دستاوردها و تجارب بشری در این حوزه را پاس بدارد و روند نامبارک یکپارچه سازی جاری در دانشگاهها را متوقف سازد و به محرومیتها و محدودیتهای اعمال شده علیه استادان و دانشجویان پایان دهد.
حزب توسعه ملی ایران اسلامی
۱۶ آذر ۱۴۰۲
دیدگاه تان را بنویسید