ماجرای «برند شهروند» چه بود؟
عبدالحمید امامی معاون سابق مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران نسبت به اظهارات علیرضا زاکانی شهردار تهران درباره لغو کردن قرارداد فروشگاه شهروند واکنش نشان داده و آن را تئاتری توصیف کرد که شهردار اجرا کرده است.
بیان فردا | شنبه شب علیرضا زاکانی شهردار تهران که مهمان صداوسیما بود، در پاسخ به پرسشی درباره فروش برند شهروند به قیمت ۳ میلیارد تومان، آنهم در حالی که این برند ۶۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد، اینگونه گفت که «به محض روی کار آمدن، ورود کردیم و دستور دادیم قرارداد را لغو شود.» این موضوع پرسش بزرگی را در ذهن ایجاد کرد که این اتفاق چگونه رخ داده و چرا هیچ خبری در این باره منتشر نشد و چرا علیرضا زاکانی بعد از شش ماه و آن هم در یک برنامه تلویزیونی از این اتفاق پرده برداشته است و اساسا ماجرای فروش شهروند چه بود است.
عبدالحمید امامی معاون سابق مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران به این سوالات پاسخ داده است.
زاکانی در تلویزیون تئاتر اجرا کرد
امامی میگوید: آقای زاکانی شهردار تهران در صدا و سیما مطالبی عنوان کردند که غیر واقعی بود. ما در این مدت حرفی نزدیم و آرزو کردیم شهر آرام و خوب اداره شود زیرا ما هم جزیی از شهروندان هستیم و مثل آنها میخواهیم آرامش نسبی داشته باشیم اما متاسفانه حرفهایی که میزنند که غیر واقعی است؛ در حالی که شهردار باید نماد اخلاقی شهر باشد اما ایشان صرفنظر از حواشی که در انصفاشان بوده، اخلاق عادی را رعایت نمیکند چه برسد به اخلاق اسلامی. نمیدانم این چه تئاتری بود که ایشان اجرا کردند.
امامی ادامه میدهد: شهردار میگوید نمیخواهم به عقب برگردم اما برند شهروند را به ۳ میلیارد تومان فروختهاند و من دستور دادم لغو کنند. مگر این کار با دستور دادن حل میشود؟ آقای زاکانی از اینگونه حرفها زیاد زدند. ماجرا از این قرار بود که مدیرعامل وقت شهروند بدون اجازه مقامات بالاتر از جمله بنده که رئیس مجمع شرکت بودم، با یک شرکت قرارداد بست تا هر جا فروشگاه زنجیرهای ایجاد کرد، در ازای اینکه اسمش را «شهروند ایرانیان» بگذارد، ۳۰ درصد سود حاصل آن را به شهرداری پرداخت کند و به محض اینکه مطلع شدیم، مدیرعامل شهروند را عزل کرده و از مدیرعامل وقت و از شرکتی که طرف قرارداد بود، به قوه قضاییه شکایت کردیم و اعلام کردیم حقوق شهرداری را به اشتباه یا به عمد نادیده گرفتهاند. یک بازپرس جوان و باهوش متولی این کار شد و فوری برآورد شد که حدود ۶۰۰ میلیارد ارزش این برند است.
معاون سابق شهرداری تهران تاکید میکند: بازپرس هنوز در حال رسیدگی است و مدیرعامل وقت شهروند نیز ممنوعالخروج شد، بنابراین این اتفاق فرایندی دستوری نیست که شهردار بگوید دستور دادیم لغو شد. ضمن اینکه لفو قرارداد هم توسط ایشان انجام نشد بلکه در دوره قبل انجام شد.
میخواستند خلافی یک ساختمان را رفع کنند، مذاکرات را قطع کردیم
امامی ادامه میدهد: وقتی چند جلسه برگزار شد، متوجه شدیم آنها به دنبال رفع خلاف ماده ۱۰۰ از یک ساختمان هستند اما اعلام کردیم با خلاف کنار نمیآییم و مذاکرات را قطع کرده و پیگیری را به دادگاه سپردیم.
او ادامه میدهد: ما بدهیهای دوره پیش را پرداخت کرده و پیمانکارانی که مرتبا در خیابان تجمع و اعتراض میکردند را با برنامهریزیهای مختلف مثل استفاده از براتکارتها و املاک شهرداری و موجودیها به مرور ساماندهی کردیم. تا زمانی که بودیم به ویژه در سال گذشته هیچ طلبکاری تجمع نکرد.
معاون سابق مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه در حالی که دولت در دوره افول بود و نمیتوانست به شهرداری کمک شایانی بکند شهرداری به خوبی اداره شد، میگوید: به طور جدی با فساد برخورد شد و شهرداری به گونهای اداره شد که صدایی از کسی درنمیآمد و شهر به آرامش شهره بود و افراد مختلفی از مقامات اشاره کردند که خوشحال هستند شهر در آرامش کامل است.
زاکانی نه میتواند اقدامی بکند، نه کاری کرده است
او اضافه میکند: در حال حاضر آثار سامانههای متعددی که ایجاد کردیم دیده میشود و اگر هنوز شهرداری اداره میشود به همت مدیرانی است که این سامانهها را راهاندازی کردند و در حاضر مدیران سطح پایین آنها را اجرا میکنند. این چه حرفهایی است که شهردار تهران به طور مرتب میگوید؟ این گفتهها درست نیست و ایشان هیچ اقدامی نه میتواند بکند و نه کرده است. بازپرس وقتی کارهایش به نتیجه برسد، میتواند جلوی تخلفی که آن زمان به صورت یک قرارداد شکل گرفته را بگیرد. ما تلاش کردیم شهروند را وارد بورس کنیم. فرایند گوناگونی لازم است تا یک شرکت وارد بورس شود و ما این کار را انجام دادیم. زمینهایی که در آنها شهروند تاسیس شده بود و متعلق به شهرداری بود را به نام شهروند کردیم. اگر یک ماه دیگر فرصت داشتیم شهروند را وارد بورس میکردیم تا از سوءاستفاده هر شخصی در امان بماند و از طریق بورس واگذار شود.
ما را به صدا و سیما دعوت کنند تا بگوییم چرا آقایان خلاف میکنند و خلاف میگویند؟
امامی به درخواست خود از صداوسیما اشاره کرده و میگوید: اگر مدیری در صداوسیما صحبت میکند و یک طرفه به قاضی میرود باید فرصتی باشد تا با مدیران دوره قبل مناظره کنند و بگویند که در دوره قبل چه اتفاقی افتاده و حالا چه اتفاقی میافتد. این کار سختی نیست و از مسئولان خواهش میکنم این کار را بکنند تا برای افکار عمومی هم روشن شود. بنده در تمام دورانی که بودم دو بار بیشتر مصاحبه نکردم و آن هم لازم بود گزارش بدهم؛ اما حالا حرفهایی از قول و دوره ما زده میشود که خیلی از آنها درست نیست. ما را به صدا و سیما دعوت کنند تا توضیح دهیم چرا آقایان خلاف میکنند و خلاف میگویند؟
انتهای پیام
منبع: رویداد24
دیدگاه تان را بنویسید