وضعیت اعتماد به رسانه‌ها و چهره‌ها
کد خبر: 5039

وضعیت اعتماد به رسانه‌ها و چهره‌ها

بر اساس پژوهش مشترک گالوپ و بنیاد Knight در ۲۰۲۲، از هر 10 امریکایی، 9 نفر حداقل یک چهره عمومی را دنبال میکند.

بیان فردا | بر اساس پژوهش مشترک گالوپ و بنیاد Knight در ۲۰۲۲، از هر 10 امریکایی، 9 نفر حداقل یک چهره عمومی را دنبال میکند.

طبق این پژوهش، چهره های عمومی به  دلیل طرح دیدگاه های غیرغالب، وسیعا محبوبیت دارند و مورد اعتمادند. 

چهره های عمومی شامل سلبریتی ها، روزنامه نگاران، متخصصان دانشگاهی، میزبانان برنامه ها، اینفلوئنسرهای آنلاین و مدیران تجاری هستند. روزنامه نگاران تلویزیونی و میزبانان برنامه ها بیش از همه محبوب اند.

اما، برخلاف انتظار:

به رغم ضریب نفوذ بالای اینترنت و ظهور پرمخاطب ترین پلتفرم های شبکه های اجتماعی در امریکا؛ 

امریکایی ها همه اطلاعات شان را از چهره های عمومی مشهور یا شبکه های اجتماعی نمیگیرند.

تنها 19% امریکایی ها «بیشتر» اخبار و رویدادهای جاری را از چهره های عمومی مشهور به دست می آورند.

برخلاف انتظار،

در امریکا پیگیری اخبار و اطلاعات از مسیر چهره های مشهور، عموما از طریق شبکه های اجتماعی نیست، بلکه مردم عمدتا در تلویزیون و روزنامه (سنتی یا آنلاین) این چهره ها را دنبال می کنند. سهم پیگیری افراد مذکور از طریق شبکه های اجتماعی، یوتیوب، پادکست، وبلاگ و وبسایت شخصی چهره ها بسیار کمتر از تلویزیون و روزنامه و حتی رادیو است.

دو-سوم امریکایی ها برای کسب اطلاع از اخبار و رویدادهای جاری، به سازمان های خبری (عمدتا تلویزیون و روزنامه) رجوع میکنند.

دو-سوم امریکایی ها برای کسب اطلاع در زمینه سرگرمی، کار و سایر علایق به چهره های عمومی مشهور مراجعه میکنند.

امریکایی ها برای دسترسی به تحلیل و تفسیر به هر دو منبع (سازمان های خبری و چهره ها) رجوع میکنند، اگرچه همچنان با اختلاف کمی، جمعیت بیشتری رجوع به سازمان های خبری را ترجیح می دهند.

مطابق انتظار،

در پیگیری چهره های عمومی تفاوت های نسلی دیده می‌شود: اعتماد، دیدگاه و سرگرم کنندگی بین نسل‌ها متفاوت است.

نسل Z یا جوانان (۱۸ - ۲۶ ساله‌ها) بیشتر از دیگران به سرگرم کننده و غیرسنتی بودن دیدگاه های چهره های عمومی که دنبال می کند اهمیت می دهد.

نسل هزاره (۲۷-۴۱ ساله‌ها)، نسل X یا میانسالان (۴۲-۵۷ ساله‌ها)  و سالمندان به قابل اعتماد بودن شرکت یا سازمانی که یک چهره عمومی برایش کار می کند بیشتر اهمیت میدهند.

اگرچه جامعه مورد بررسی این پیمایش جامعه امریکاست، اما این یافته ها کمک میکند ماهیت در حال تغییر اعتماد به نهادها و افراد شناخته شود. رابطه ظریف و متقابل بین سازمان های خبری شناخته شده و چهره های عمومی به رغم توسعه پلتفرم های رسانه اجتماعی در این یافته ها در خور بررسی است. تفاوت های واکنش جامعه ای مثل ایران و جامعه ای همچون امریکا در استقبال از نهادهای رسانه ای، چهره های عمومی و پلتفرم ها با تامل در این یافته ها جالب توجه است.

 

دیدگاه تان را بنویسید