چالش‌ زاکانی بر سر اصلاحات
کد خبر: 4518

چالش‌ زاکانی بر سر اصلاحات

زاکانی تاکید کرد: سیاست تدبیر و امید را باید ادامه بدهیم؟ که شهر را به سمت نابودی ببریم؟ جواب خیر است! ما باید به سمت اصلاح برویم.

بیان فردا | امروز صبح نشست خبرى شهردار تهران در خصوص کمیسیون ماده پنج با حضور جمعى از خبرنگاران در ساختمان شهرداری تهران برگزار شد.

زاکانى گفت: انشالله به صورت تخصصی هر ٢ هفته یکبار درباره عملکرد کمیسیون ماده ٥ جلسه اى برگزار شود، البته این جلسات را باید براى تمامى موضوعات در دستور کار قرار داد.

وى گفت: موضوع امروز ما شهرسازى است که اهمیت بسیار بالایى دارد، مسکن جنبه رفاه و نیاز یک خانواده را دارد و هم نگاه اقتصادى به دنبال آن است؛ یعنى از هر ٢ جهت براى ما مهم است.

شهردار تهران بیان کرد: قیمت مسکن و اجاره نشینى سرسام آور بالا رفته است و با این دستمزدها اجاره و خرید مسکن تبدیل به آرزو شده است.

وى تاکید کرد:  ٧٠ درصد رشد قیمت در مسکن داریم و دلیل آن استمرار رکود است، براى این موضوع ما در مدیریت شهرى یک تصمیم گیرى انجام دادیم تا تهران به صورت گران اداره نشود.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار در تهران امکان خطر را برای مردم ایجاد کرده بود و باعث فرسودگی بافت شده بود؛ کمیسیون ماده ۵ بسیار مهم است و ارزش ذاتی دارد و بر مبنای آن می‌توان شرایط خوبی در شهر ایجاد کرد.

وی گفت: طرح تفصیلی تهران از استحکام بالایی برخوردار است، اما در دوره قبل، مسیر طوری شد که نگاه به گران شدن تهران تغییر کرد؛ طرح تفصیلی امروز دخالت‌های زیادی داشته است و سیاست‌هایی در آن اعمال شده است.

زاکانی تاکید کرد: تهران ۹۴۰ قطعه است، اگر عمر مفید ساختمان ۵۰ سال باشد با اینکه عمر مفید ۳۰ سال است عملا باید سالانه حداقل دو درصد از این قطعات نوسازی شوند تا تهران دچار فرسودگی نشود؛ به عبارتی سالانه باید ۲۰ هزار فقره پروانه صادر کنیم تا مسیر نوسازی شهر را دقیق دنبال کنیم.

وی عنوان کرد: از سال ۸۴ تا ۹۱ تعداد دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد تحویل داده شده است، تورم در این مدت ۲۵ درصد و رشد قیمت چهار برابر بوده و در دولت سیزدهم تورم ۳۳ درصد و قیمت مسکن هشت برابر شده،  ۶۹۰ درصد رشد قیمتی را شاهد بوده ایم.

شهردار تهران ادامه داد: اساسا به سمتی رفتیم که طرح‌های موضعی و موضوعی اولویت ما باشد، به همین دلیل کمیسیون ماده ۵ در این دوره بسیار موفق بوده است همچنین با فعال شدن دبیرخانه این کمیسیون، از ۱۸ماه منتظر ماندن در نوبت به ۲ ماه رسیدیم.

زاکانی افزود:  بین شهرفروشی و نوسازی فرق است و قواعد مشخصی دارند؛ یعنی اگر تعداد پروانه‌ها افزایش پیدا کرد به معنی شهرفروشی نیست.

وی گفت: سال ۱۴۰۰ ما ۳۴۰ مصوبه داشتیم که در این مصوبات، ۶۶ مورد طرح موضعی بود که در اختیار خبرنگاران قرار می‌گیرد. 

شهردار تهران یادآور شد: کلید کارگشا تهران، طرح‌های موضوعی و موضعی است، خیابان قزوین در حال حاضر به محله فرسوده تبدیل شده، اما امکان نوسازی آن را فراهم کردیم.

زاکانی تاکید کرد: سیاست تدبیر و امید را باید ادامه بدهیم؟ که شهر را به سمت نابودی ببریم؟ جواب خیر است! ما باید به سمت اصلاح برویم.

وى یادآور شد: مرجع تحول طرح تفصیلی کمیسیون ماده پنج است، مگر اینکه مغایرت جدی با طرح پیدا کند. وقتی صحبت از کمیسیون ماده پنج می‌کنیم شهردار یک رای دارد که البته رای نافذ است و در کنار آن وزارت راه، نیرو، کشور و مجموعه گردشگری و میراث و محیط زیست در آن حضور دارند.

زاکانی تصریح کرد: پیش از آمدن مجموعه جدید به مدیریت شهری در شورای عالی شهرسازی برای اینکه تهران را دور بزنند قاعده جدیدی گذاشته و قفل جدیدی به شهر زدند و این‌ها جزو کسانی هستند که متهم هستند که وضع کشور را به این سمت برده اند و باید به کار آن‌ها رسیدگی شود در واقع باید نزد افکار عمومی پرونده آن‌ها رسیدگی شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید